Селфі на вагоні поїзда: малого ударило струмом у 27.000 вольт. Він - живий!

Селфі на вагоні поїзда: малого ударило струмом у 27.000 вольт. Він - живий!

•11- річний  Влад Хохлов із Жмеринки дивом залишився живий після того, як забрався на дах товарного вагону

•Від удару струмом малий злетів на землю, на ньому повністю згорів одяг. •Залізничники пояснюють, що в контактній мережі наруга – 27тисяч-29 тисяч вольт

•У постраждалого 70% опіків тіла, його рятують в опіковому відділенні лікарні Пирогова, Потрібні кошти, яких нема у матері-прибиральниці

У якому стані нині дитина і як все це сталося, дізнався журналіст RIA.

У той день 5-класник Жмеринської школи №4 Владислав Хохлов чекав повернення мами. Їхній будинок на околиці міста, у мікрорайоні, що має назву Велика Жмеринка. Уроки закінчилися. Разом з ним був сусід Сергій, а також однокласник Павло, який проживає у центрі, але за компанії провів друга додому. Ірина, мати постраждалої дитини припускає, що саме з Павлом Влад пішов на залізничну станцію.

Нікого не звинувачую, благаю, щоб врятували дитину

Відео дня

Перед тим, як з сином сталася біда, жінка всю ніч працювала. Вона прибиральниця. Отримує небагато. Підвернулася можливість заробити додаткову копійку, без роздумів, скористалася нею.  Каже, в Умані здавали новий магазин. Треба було прибрати у приміщенні після будівельників. Вона й поїхала. Всю ніч разом з іншими найманими «вилизували» приміщення. Після повернення додому хотілося відпочити. Син попросився піти на прогулянку.  З Павлом мама його не відпустила. Відправила гостя додому і той пішов. Сергій залишився з мамою. Через деякий час попросився до сусідського Сергія. Сказав, що вони будуть на майданчику біля дому. З’ясувалося, що Павло чекав його на вулиці.

-Я нікого не звинувачую в тому, що сталося, - розповіла в лікарні журналісту пані Ірина. – Мене зараз хвилює інше – благаю лікарів, молю Бога, щоб врятували дитину.

У лікарню приходила мама Павла, просила вибачення, принесла гроші на лікування. Саме після цього Ірина зробила висновок, що у трагічні хвилини поруч з сином був згаданий однокласник Павло. Коли працівник залізниці виявив скалічену дитину, яка корчилася від болю, поруч з ним не було нікого.

Одяг згорів до нитки

-Перед тим нам був знак, застереження від такої біди, - розповідає пані Ірина. – По телевізору показували, як хлопець виліз на вагон зробити селфі  і загинув. Коли це показували, Владик знаходився у хаті. Я йому кажу: «Сину, дивився, чим це закінчилося. Не думай ніколи такого робити». Він тоді відповів: «Мамо, та хіба я в тебе дурний, щоб на вагон лізти, я ж знаю, що там б’є током». І тут таке сталося. Я здогадуюся, чому, але, повторюю, нікого і ні в чому не хочу звинувачувати.

Про біду з сином матері повідомила по телефону класний керівник їхнього 5-В Тетяна Анатоліївна. Пані Ірина каже, що вчителька дізналася про все від директора школи. А тій повідомили з лікарні.

-Влад був при свідомості, коли його побачив залізничник, - продовжує мати хлопчика. – Він сказав, з якої школи. Залізничник викликав швидку. Кажуть, бригада приїхала за лічені хвилини. Одяг згорів до нитки. Тільки капці залишилися на ногах. До того ж він ще й вдарився при падінні з вагона. там ще щебінь і рейки.

Лікарі встановили 70% опіків тіла, а також струс мозку. У Жмеринці пацієнту надали першу допомогу і доправили до обласної лікарні імені Пирогова в опікове відділення.

Опіки тіла – 70 відсотків

-Владику вже зробили першу операцію із заміни шкіри, - каже його мама. – У нього постраждав увесь лівий бік. Частину шкіри уже замінили. Мають ще оперувати. У суботу підвищилася температура. Лікарі дуже уважні. Кожну хвилину контролювали. До вечора температура стабілізувалася. Але лікування дороге. Я вже витратила понад тридцять тисяч гривень. Люди допомагають. Класний керівник Тетяна Анатоліївна організувала збір грошей. Знаю, що інші люди здавали. Треба було донорів, то з Жмеринки приїхали 15 людей, щоб здати кров. У Владика перша група крові, позитивний резус.

Пані Ірина постійно перебуває біля сина. Каже, більшість часу він знаходиться у напівсонному стані. Інколи марить. Буває, махає ногами, ніби хоче кудись бігти.

-Коли відкриває очі і я говорю до нього, він киває пальцями на нозі, я так розумію, що цим подає знак, що чує мене і розуміє, тільки сказати через маску не може, - пояснює жінка.

На контактний провід навіть плюнути небезпечно

Машиніст товарних потягів станції Жмеринка, на правах анонімності, уточнив деякі деталі трагедії, а також застеріг від інших випадків, що можуть так само призвести до загибелі людини.

•Раніше електровози використовували для пасажирських вагонів, тепер – і для вантажних поїздів. У декого це викликає здивування, але це тільки через незнання ситуації. Локомотиви на дизельному пальному уже відходять у минуле.

•Після запровадження електровозів для вантажних поїздів виникало немало проблем. Бували випадки, коли у процесі роботи необхідно піднятися на дах. Не раз хлопці обпікалися. А декого вже нема в живих.

•Контактна мережа знаходиться над вагоном на висоті два метри. Напруга в ній від 27 тисяч вольт до 29 тисяч вольт. Відстань два метри – смертельна відстань.

•Безшабашні інколи дозволяють собі мочитися з мостового переходу над рейками. Це смертельно небезпечно. Бо ж внизу контактний провід під напругою. Навіть плюнути на нього страшно.

-Коли виникає виробнича необхідність забратися на дах, викликають енергетиків, - уточнює машиніст. - Спочатку відключають частину мережі, потім ставлять штанги заземлення, бо все одно залишаються так звана «блукаюча» напруга. І тільки тоді приступають до роботи.

За словами залізничника, біда з їхнім малолітнім земляком сталася у парку прийому поїздів. Колеги розповіли, що малий забрався на дах зерновоза. Зробити це не складно, бо кожен такий вагон має драбину.

-Дитина народилася не в одній, а в десяти сорочках, - говорить співрозмовник. - Його тільки зачепила «дуга», від удару скинуло на землю. Хлопок, а він завжди проявляється у такій ситуації, почув хтось із працівників залізниці. Якби напруга «притягнула» дитину, то не було б уже кого рятувати.

P.S.У кого є можливість допомогти матері малого неслуха, ось номер рахунку її картки у ПриватБанку - 4149 4978 3238 4137 – Хохлова Ірина Володимирівна

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (19)
  • Ольга Руденко

    У людей беда. Уже случилась. Большая,  настоящая ОГРОМНАЯ беда. Нужно просто помочь. Потом, если будет кого, учить. Я деньги отправила. А вы ????
  • Ирина Василига

    До чого ці безглузді коментарі.... Вчив фізику... Сидів в неті...від біди ніхто не застрахований... І рівень освіти нідочого... І статися може будь з ким. Маєте змогу допомогти матері врятувати малечу - допоможіть.... Грошима, чи молитвою
  • Olvol

    Дільниця Козятин-Жмеринка електрифікована понад 40 років тому, Жмеринка-Гречани-Тернопіль в 90-х, на Вапнярку близько 88р. Кілька років після електрифікації електрифікували вантажні колії, тому і справді першими під електровозом пішли пасажирські. Але яке відношення це має до 21 століття? І вдарило струмом малолітнього видурка не з електровозу, а від контактного провода. Якби вагони вів тепловоз, це б його не спасло. В автора було 2 з фізики?
  • Олексій

    Перерахували б матері свої пять копійок, а не в коментарях їх сунути. Це таке горе..
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up