Що вінничанам приготувати з гарбуза: рецепт осіннього крем-супу

- Гарбуз – один з найкорисніших осінніх овочів, з якого можна приготувати чимало смачних страв. Його додають до салатів, роблять з ним кашу та запікають самостійно. А ще гарбуз чудово підходить для супів.
Кулінар Євген Клопотенко поділився на своєму сайті рецептом смачного та легкого крем-супу з гарбуза. Він ідеально підійде як для обіду, так і для легкої вечері.
Крем-суп з гарбуза
Інгредієнти:
- гарбуз — 300 грамів;
- картопля — 2-3 штуки;
- морква — 1 штука;
- молоко — 400—500 мілілітрів;
- свіжий базилік — 1-2 гілочки;
- гарбузове насіння — на ваш смак;
- сіль, перець та улюблені приправи — на ваш смак.
Покроковий рецепт
- Картоплю почистіть і наріжте великими кубиками, моркву наріжте кружальцями та перекладіть в сотейник.
- Гарбуз очистіть і наріжте такими ж кубиками, як і решту овочів і також перекладіть у сотейник, варіть усі овочі до готовності.
- Тоді овочі перекладіть у блендер і перебийте до однорідності. Якщо суміш вийде дуже густою до консистенції, додайте ще трохи молока і доведіть до кипіння. Знову переблендеруйте суп до однорідної консистенції.
- Подавайте суп гарячим з листочками базиліка та гарбузовим насінням.
Смачного!
Читайте також:
Секрети приготування суші вдома від вінницького сушиста (партнерський проєкт)
Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.