Секрети приготування суші вдома від вінницького сушиста (партнерський проєкт)

Секрети приготування суші вдома від вінницького сушиста (партнерський проєкт)
  • Для багатьох приготування суші та ролів — справжнє таїнство. Здається, цей процес досить складний, але якщо знати деякі тонкощі — ви створите ідеальну страву.
  • Ведуча Лариса Олійник та менеджер сайту 20minut.ua Олена, завітали до вінницького суші-бару на майстер-клас з приготування ролів та отримали цікавий, захоплюючий досвід.
  • Пропонуємо і вам здивувати своїх близьких, друзів смачною японською стравою разом зі справжніми професіоналами.

Готуємо роли вдома

з сушистом вінницького суші-бару АзіаТочка Владиславом з продуктів наданих інтернет-магазином Карасей.net, основним постачальником продуктів для суші.

АзіаТочка - Смак Азії у тебе вдома і має бути у кожного вдома 

Готуємо Акційний сет N2

Склад:

  • Футомакі з лососем теріякі (норі, рис,лосось, сир вершковий, огірок, соус унагі, кунжут)
  • Філадельфія чеддер ВВQ (японський омлет, сир чедер, сир вершковий, норі, соус унагі, рис)
  • Макі рол хіяші (норі, рис, водорості чука, горіховий соус)
  • Макі з тунцем (рис, тунець, норі) 

Вага:

Норі 4, Лосось 50г, рис 480г, сир вершковий 100 г, сир чеддер 40 г, огірок 25 г, унагі 17 г, тунець 30 г, водорості чука 30 г, японський омлет 30 г, Кунжут 5 г.

Замовити Акційний сет №2 можна тут

Готуємо Філадельфія з лососем

Склад

Норі, рис, сир Філадельфія, лосось, огірок.

Вага

Норі 1, рис 150 г, сир Філадельфія 50 г, лосось 50 г, огірок 25 г

Замовити Філадельфію з лососем можна тут

Купуємо необхідні продукти 

на сайті karasey.net у розділі Інгредієнти для суші

  • karasey.net - всі дари моря на одному сайті. Доставка від 500 грн по Вінниці - безкоштовно, продукція у karasey.net власного виробництва тому фасується потрібними потрібними клієнту порціями - горіховий соус, унагі - 50, 250, 500, 1000 мл, васабі - 100г, 1кг, риба вагова - від 150 до 300г

Крок 1 - Правильно відварити рис

Рис промиваємо стільки, щоб вода стала прозорою. Варимо рис в пропорції 1 кг/1,2 л води на помірному вогні. Якщо готуватимете для великої компанії, то на 2 кг рису потрібно 2,2 л води.

Варимо 20 хвилин, щоб випарувалась вода. Не солимо. Кришка має бути з отвором, щоб виходив пар. Ідеальною буде рисоварка. У нас вийде 2 кг готового продукту. 

Рис для суші можна придбати у будь якому магазині, на упаковці так і написано "Рис для суші". Ми замовляли на karasey.net

Крок 2 - Готуємо Міцукану

Міцукана - це соус для рису, що робить рис більш клейким та смачним.  Для нього необхідно взяти 500 мілілітрів рисового оцту та 300 г цукру. Додати цукор до оцту та ретельно перемішати. Нагрівати, помішуючи.

Не доводити до кипіння соус. Коли цукор розчиниться, а рідина стане прозорою – зніміть міцукан з вогню. Усі пропорції можна кратно збільшити.

Важливо!
Оцет повинен бути тільки рисовий. Не треба намагатися замінити його тим, що є під рукою, бо саме рисовий оцет має ніжний смак. А всі інші, як ми знаємо, дуже різкі. Тому якщо ви використаєте звичайний столовий, яблучний чи винний – він просто змінить смак вашої страви і зробить її запах дуже неприємним. 

Крок 3 - Готуємо японський омлет

для ролу з Сиром Чеддер 

Складові:

  • 2 сирих яйця
  • 1 ст. л. рисового оцту
  • 1 ч. л. цукру
  • 1 ст. л. соєвого соусу
  • Рослинна олія для смаження

Спосіб приготування:

  1. Змішати всі інгредієнти та злегка збити.
  2. Добре розігріти сковороду і уважно спостерігати, щоб не підгоріло - млинець готується дуже швидко. Змастити тонким шаром вершкового масла чи рослинного - буквально ½ ч. л. Вилити яєчну суміш тонким шаром, щоб покрило дно
  3. Далі згортаємо рулетиком.
  4. Залишилося тільки обрізати краї, щоби були рівні і нарізати смужками

Крок 4 - Нарізаємо інгредієнти 

  • рибу слайсами

  •  огірок та червону рибу стіками/смужками

Крок 5 - Додаємо до рису Міцукану

Коли рис зварився і ще гарячий, заправляємо його соусом «Міцукана». Класична порція – 400-450 г соусу на 1 кг рису. Це потрібно для того, щоб рис тримав форму, клеївся один до одного і рисинки не розпалися.

Важливо!
Рис потрібно помішувати до повного вистигання, бо він злипнеться. 

Крок 6 - Формуємо роли

Перший рол - це Філадельфія з лососем

Беремо килимок для формування суші, попередньо обмотиний харчовою плівкою. Це потрібно для того, щоб рис не прилипав до килимка та не провалювався в щілини.

Розкладаємо 140 г рис рівномірно по листку норі, залишаючи два сантиметри чистими та виступаємо за лист норі з протилежного боку на два сантиметри. 

Перевертаємо лист норі з рисом та кладемо так, щоб край климка та норі співпали, були на одному рівні

Нарізаємо сир стіками та накладаємо огірочки

Кладемо огірків чим побільше

Закручуємо рол. Як правильно його закрутити, вдало показано на відео.

Ось такий має вийти рол

Викладаємо лососеві слайси на готовий рол та притискаємо килимком, але не дуже сильно

Повторюємо всі дії для рола з тунцем 

Готуємо рол Філадельфія чеддер ВВQ 

Розкладаємо 140 г рис рівномірно по листку норі, залишаючи два сантиметри чистими та виступаємо за лист норі з протилежного боку на два сантиметри. 

Перевертаємо лист норі з рисом та кладемо так, щоб край климика та норі співпали, були на одному рівні

Нарізаємо омлет стіками та кладемо на рис. Закручуємо рол. Як правильно його закрутити, вдало показано на відео.

Викладаємо слайси сиру чеддер на готовий рол та притискаємо килимком, але не дуже сильно

По класичному рецепту сир чеддер потрібно обсмажити пальником. Але буде смачно і без смаження. 

Готуємо Маки-рол з червоною рибою

Для приготування маки-ролу беремо 90 г рису та розкладаємо його на пів листка норі 

Викладаємо слайсами червону рибу щільненько, щоб при скручуванні рис зійшовся з рисом.

Підтягуємо лист норі на край килимка і скручуємо. Щоб норі скріпилося, його потрібно змочити водою і докрутити рол.

Готуємо Маки-рол з чука

Для приготування маки-ролу беремо 90 г рису та розкладаємо його на пів листка норі. Викладаємо водорості хіяші або чука щільненько, щоб при скручуванні рис зійшовся з рисом. Щоб норі скріпилося, його потрібно змочити водою і докрутити рол.

Крок 7 - Нарізаємо суші

Спочатку рол розрізаємо навпіл, щоб утворилось дві половинки

Кладемо дві половинки поруч і знову ріжемо навпіл, отримаємо 4-ри шматки, які теж розрізаємо навпіл, щоб отримати 8-м шматків.

Важливо!
Після кожного розрізування ролу потрібно протирати ніж від сиру.

Нарізаємо маки-роли

Маки-роли розрізаємо навпіл 

Кладемо поруч та розрізаємо на 6-ть рівних частин

Крок 8 - викладаємо на тарілку 

Зручний спосіб перенесення порізаних ролів на тарілку

Зручний спосіб перенесення порізаних маки-ролів на тарілку

Маки-роли з чука прикрашаємо водорослями та поливаємо горіховим соусом, який ми замовили в інтернет-магазином Карасей.net.

Крок 9 - Додаємо пряності

Маринований імбир

Васабі, що готували самі. Замовили порошок, який розвели прохолодною водою до консистенції густої сметани. Теплою чи гарячою не можна, адже буде сильна реакція та будуть плакати всі навколо. 

Вийшло смачно та, навіть, краще ніж на фото з сайту

Тому вибір за вами - замовляти чи самим готувати!

Редакція 20minut.ua вдячна суши-бару Азіаточка та її сушисту Владиславу за надану можливість приготувати роли та поділитись секретами з нашими читачами. 

Дякуємо інтернет-магазином Карасей.net за надану продукцію

Смачних ролів Вам!

Коментарі (5)
  • Ванесса Барченко

    Скільки я намагалася сама приготувати, все одно виходить не те. Тому замовляю у ресторані "We Sushi", у них найкращі суші в Ужгороді https://uzhhorod.wesushi.com.ua/ Вони завжди точно відповідають моїм смаковим уподобанням. Це справжній шедевр! Їхні суші не лише смачні,  але й  виглядають завжди дуже апетитно!

  • Сергій Поліщук

    АзіаТ Очка? Несподівано...
  • Андрій Петрович Корчинський

    Придбав б/у пристрій оцей для підключення мікроскоп а (з рук тягнути скалку ) а оно ще й ввесь світ показує ! Дякую, вибачте.(( Не буржуй я)).
  • Cheshik Polek

    Гарна яскрава стаття з ілюстративними фото. Але при вживанні суші є деякі нюанси...

    Перед вживанням варто почитати й те, якої небезпеки наражаються гурмани (можна знайти в інтернеті):

    Які глисти можуть бути в суші і як уникнути зараження?

    https://priora.com.ua/yaki-glisti-mozhut-buti-v-sushi-i-yak-uniknuti-zarazhennya/

keyboard_arrow_up