Що потрібно обов'язково зробити на дачі та городі у листопаді?

Що потрібно обов'язково зробити на дачі та городі у листопаді?
  • Садівники розповіли, яких правил потрібно дотримуватись дачникам наприкінці сезону.
  • Фахівці перерахували 10 найважливіших справ на городі у листопаді.

Насамперед вони радять проводити санітарний огляд ділянки. Важливо прибрати все листя, а також зняти з дерев плоди, що залишилися.

Крім цього, у листопаді важливо підгорнути всі плодові дерева, а навколо дорослих рослин засипати коло шаром торфу.

Багато чагарників замерзають узимку, тому дачник має заздалегідь подбати про те, щоб зберегти ці культури. Їх треба підгорнути торфом або сухою землею, також може стати в нагоді ялиновий лапник.

Відео дня

У листопаді садівники також рекомендують обов'язково обробити город від шкідників. Для цього чудово підійдуть залізний або мідний купорос, а також бордоська рідина. Проте фахівці нагадують, що ці препарати не можна змішувати.

Напоїти плодові дерева треба на глибину до 60 см, оскільки насичена вологою земля буде дуже повільно замерзати.

Витратьте трохи свого дорогоцінного часу на те, щоб повісити годівниці для птахів. Це необхідно для того, щоб навесні птахи повернулися до вас на город і захищали його від шкідників.

А ще важливо захищати рослини від гризунів. Можна обкласти їх склотканиною або лапником, також підійдуть навіть старі капронові колготки.

Поки не почалися морози, обов'язково приготуйте живці для щеплень. Коли температура опуститься нижче за 8 градусів морозу, потрібно зрізати пагони.

Крім цього, у листопаді настає чудовий час для підготовки ділянки під газон. Для початку можна очистити ділянку землі від каміння та сміття, а також наситити її родючим грунтом.

І остання порада всім дачникам: залишаючи ділянку до весни, обов'язково впорядкуйте весь садовий інвентар.

У листопаді завершується осінь й з'являється нова робота на городі. Постійна праця та догляд за городом гарантує хороший врожай та якісний посів. Читайте далі, коли найсприятливіше займатися посівом та збирати врожай, а коли не варто поратися у землі у листопаді 2022.

 

Читайте також:

Церковний календар на листопад 2022 року: православний і греко-католицький

Вінничан закликають зарядити телефони: що робити, якщо зникне сигнал мобільного оператора

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up