Росіяни виклали в YouTube свою версію оскароносного фільму «20 днів у Маріуполі»

Росіяни виклали в YouTube свою версію оскароносного фільму «20 днів у Маріуполі»
  • Кремлівські пропагандисти використали назву фільму Мстислава Чернова «20 днів у Маріуполі», намагаючись знизити підвищену увагу до оскароносної української стрічки. 
  • Таким чином ворог вчергове спробував заперечити нелюдські злочини росіян, які ті вчинили у Маріуполі на початку повномасштабного вторгнення і про які всьому світові засвідчує фільм українських журналістів.

Росіяни виклали в YouTube минулорічний пропагандистський «документальний фільм» про те, як «Україна знищувала міста Донбасу», під новою назвою «20 дней в Мариуполе — 2023. Режиссёрская версия».  

Свою антиукраїнську агітку пропагандисти супроводили анотацією «Оскороносный документальный фильм» (орфографію авторів фільму збережено). 

Відео дня

Російський «документальний фільм», знятий у 2023 році, мав іншу назву. Перейменовано його з огляду на нагальну потребу знизити підвищену увагу до дійсно Оскароносного фільму Мстислава Чернова «20 днів у Маріуполі». В такий спосіб кремлівські пропагандисти вчергове намагаються заперечити нелюдські злочини росіян, які вони вчинили у Маріуполі на початку війни.   

На відміну від фільму Чернова, хронометраж якого становить 94 хвилини, російська підробка триває 2 години 45 хвилин. «Витвір» кремлівської пропаганди нічим не відрізняється від безлічі інших її «документальних фільмів», у яких росіяни не просто спотворюють історію російсько-української війни від самого її початку у 2014-му,  а пишуть свою власну, абсолютно фейкову історію, яка не має нічого спільного з реальністю. Тож хронометраж підробки, який у два з половиною рази перевищує тривалість фільму-оригіналу, не викликає подиву, адже у своєму «оскороносному фільмі» пропагандисти розповідають не лише про Маріуполь, а й про весь Донбас (і про Донецьку, і про Луганську область), який почав «страждати й потерпати» від українських «нацистів» відразу після Революції гідності. 

Власне, самому Маріуполю у пропагандистському виробі присвячено лише декілька хвилин. Звісно, тут вкотре озвучено традиційні наративи кремля про те, що всі руйнування у колись квітучому місті, всі вбиті у лютому-березні 2022 року маріупольці, яких доводилося хоронити прямо на подвір’ях їхніх будинків — діло рук «нацистів з Азову». Звичайно, вкотре повторюється версія російської пропаганди, згідно з якою Драмтеатр був підірваний не внаслідок ударів російських авіабомб, а закладеною всередині вибухівкою.  

Тобто, нічого нового автор «оскороносного фільму», якийсь черговий російський «воєнкор», не сповістив. Єдине, що вражає — величезна кількість ненормативної лексики, з якою «журналіст» висловлює свої емоції, жахаючись від «злочинів українських нацистів». Можливо, в уяві пропагандистів країни-агресорки члени Американської кіноакадемії здатні не вагаючись вручати «Оскари» документальним фільмам, автори яких ведуть свої репортажі нецензурною мовою.  

Всі коментарі до цього «твору» викладені російською — і переважна більшість користувачів піддала сумніву факт, що це справді той самий фільм, який отримав «Оскара», а деякі коментатори його відверто розкритикували, визначивши фільм «20 дней в Мариуполе — 2023. Режиссёрская версия» як фейк та пропаганду.  

 

Читайте також:

Україна вперше отримала Оскар — за документальний фільм «20 днів у Маріуполі»

Фільм «20 днів у Маріуполі», який отримав Оскар, показують у кінотеатрах Вінниці

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Євгенія Матвеєва

    Господь говорив, що диявол коварний, лицемірний , мстивий і брехливий, прильстить народ своєю брехнею і люди будуть приймати його за Бога, але будьте обережні, впізнаєте його по справах його. Зупиніться на мить і подумайте про це.

keyboard_arrow_up