Рева вважає, що діти повинні платити аліменти літнім батькам. А ви? (ОПИТУВАННЯ)

Рева вважає, що діти повинні платити аліменти літнім батькам. А ви? (ОПИТУВАННЯ)

Міністр соціальної політики України Андрій Рева заявив, що діти повинні платити аліменти на утримання літніх батьків. Нас цікавить ваша думка з цього приводу.

«Я вважаю, що у випадку дітей до літніх батьків має бути жорстка відповідальність – потрібно законодавчо ввести серйозну відповідальність – вони теж повинні платити аліменти на утримання батьків. У 51-й статті Конституції написано, що батьки зобов’язані утримувати своїх неповнолітних дітей, повнолітні діти зобов’язані піклуватися про своїх непрацездатних батьків», – сказав Рева в ефірі програми «Свобода в деталях» (спільний проект Радіо Свобода та Радіо НВ).

 

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

А яка думка у наших читачів з цього питання? Чи погоджуєтесь Ви з міністром чи маєте свою відповідь? Приймайте участь в нашому опитуванні:

Опитування

Чи повинні діти платити аліменти на утримання літніх батьків?

Варто зазначити, що закон, який запровадив ряд нових покарань для тих, хто не виплачує гроші на дітей після розлучення, набрав чинності  6 лютого цього року. Уже за місяць, як розповіли в управлінні юстиції, завдяки нововведенням вдалося погасити майже 2 мільйони боргу за аліментами перед 550 тисячами дітей.

Зараз Міністерство юстиції «воює зі злісними неплатниками аліментів».

«Я вважаю це дуже правильно. Подивіться, скільки тисяч нормально себе відчуваючих дорослих чоловіків, не вважають за потрібне давати кошти на виховання і розвиток своїх дітей. Буквально за місяць цим дітям більше ніж 500 мільйонів гривень було перераховано такими недолугими батьками», – заявив Рева.

До речі, на Вінниччині поки що ефект від запроваджених змін не рахують великими цифрами в грошах. Розповідають, що із 25 тисяч платників аліментів кожний п’ятий – це боржник, і роботу з такими вже почали.

Державні виконавці ставлять галочки на тих, кому дорога на електронну дошку ганьби – тобто до публічного реєстру неплатників аліментів. А до злісних неплатників – застосовують каральні санкції, які тепер не потребуть погодження в суді. Досить скласти протокол, дочекатись строку оскарження, а потім надіслати його в прикордонну службу, поліцію чи інший контролюючий орган.  

Свіжі дані про полювання на тих батьків, які місяцями не сплачують аліменти, читайте в публікації «Аліментникам, що не платять, зараз несолодко. Свіжі дані про покараних боржників»
 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • З.А.Глядач

    Рева вже Конституцію згадав? А якщо ми згадаємо,що ВІН має робити за Конституцією?
  • Іван Ковальчук

    Я не розумію, у чому сенсація? Не залежно від того, як вважає Рева, в Україні і так діє кримінальна відповідальність за ухилення від сплати коштів на утримання непрацездатних батьків ( ст. 165 КК України). Крім того, у Сімейному кодексі України є ціла глава, яка регламентує порядок стягнення аліментів із дітей на батьків. І ці норми закріплені досить досить давно і діють аналогічні майже у будь-якій країні світу (тобто це не якесь українське чи європейське ноу-хау). Просто аліменти мають заявочний характер (ну навіщо судитися, якщо здорові відносини і діти і так допомагають, як воно і повинно бути, у нормальних родинах), тому ці норми практично в Україні не застосовуються. Погодьтесь, що таких батьків, які готові подавати до суду на власних же "любимих" дітей, псувати їм життя кримінальною відповідальністю знайдеться не так уже і багато, якщо взагалі знайдеться.

    Юрий Бондарук reply Іван Ковальчук

    100% згоден
  • Дід

  • Юрій Зінчук

    Рева забув як стояв під аркою в Вінниці.  Він в  той час менше важив.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:09 Додому «на щиті» повертається Денис Новіцький з Вінницьких Хуторів 20:19 На Вінниччині двоє людей незаконно вирощували сільгоспкультури на прибережних смугах 19:23 Метеозалежним приготуватися: до Землі наближається потужна магнітна буря 18:22 Сапери ДСНС знищили гранату та снаряд часів Другої світової photo_camera Від читача 10:24 Пригоди бійців у Європі․ Майбутній "рейнджер" розповів про навчання воїнів ССО за кордоном 17:58 Один пропуск — 20 грн: цікавий спосіб відпрацювання пропущених пар в Барському коледжі 17:15 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 17:07 Аби захопити вінницький кар'єр, хабарники пропонували мільйон доларів полковнику СБУ photo_camera 16:23 Сорок діячів культури і мистецтв Вінниччини отримуватимуть стипендії ОВА 16:17 «Таких як він, ніколи більше не буде». Вінниця попрощалася з Назарієм Гринцевичем 15:21 У Вінниці затримали водія, який був під дією двох наркотиків 15:15 Шале за три місяці під ключ: про переваги капітального будинку AlpChalet (Новини компаній) 14:21 З палаючого будинку надзвичайники врятували двох кошенят photo_camera 13:23 Солдат із Гайсинщини Володимир Гунька отримав «Залізний хрест» від Головкома ЗСУ 12:30 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 12:22 До Небесного війська приєднався Анатолій Кедь з Крижополя 11:21 У пожежі на Вінниччині травмувався 71-річний чоловік 11:05 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 10:21 Де у Вінниці 10 травня не буде світла. Адреси 10:14 Наречений і наречена пройшли випробування обстрілами. Який подарунок хотіли б з нагоди одруження?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up