Рецепт «заспокійливої» яблучної смакоти від Олени Павлової

- Другий день в Україні неспокійно. росія наносить масові ракетні удари по наших містах.
- Вінницька кулінарка Олена Павлова радить приготувати яблучний пиріг, щоб відволіктися від поганих думок і потішити себе смакотою.
— Штирить? Штирить! Страшно? Не страшно! Тільки руки чимось треба зайняти. Коли відпустить повітряна тривога, а внутрішня ще ні, дівчатка, можете зробити таку заспокійливо яблучну смакоту без яєць і приготування тіста, — пише Олена Павлова на фб.
Інгрідієнти:
- 5-8 яблук, кисло-солодкі, кількість залежить від розміру, за вагою десь 800 г
- 160 г вівсяних пластівців
- 180 г борошна
- 150 г цукру і ще 20 для посипки
- 150 г масла або доброго маргарину
- Ванілін та кориця, якщо ви їх полюбляєте
Рецепт
Тісто сухе: змішати цукор, борошно і вівсянку
Яблука почистити і натерти на крупній тертці
Форму виселити пергаментом
Натерти дно і боки маслом і туди ж 30 г сильно охолодженого маргарину (масла).
Далі 3-4 ложки сухої суміші і добрий шар яблук.
У вас на форму діаметром 24 см вийде три шари яблук і чотири тіста.
Зверху натираємо решту маргарину або масла, ложку цукру прочитаємо по поверхні і в духову шафу на 30-35 хвилин на 180 градусів.
Дати добре охолонути, вийняти з форми.
— Заварити чай і скласти дулю окупантам. Зробити ковток і зрозуміти, що ви сьогодні стали ще сильнішими, ніж були вчора. Відкусити шматок і подякувати ЗСУ, що живі. Все буде Перемога, тримаймося, — зазначає вінничанка.
Нагадаємо, вчора, 10 жовтня, Україна знаходилася під атаками російських терористів. Були вибухи в Києві, у Хмельницькому, Житомирі, Дніпрі також було чутно вибухи. Також декілька вибухів сталися у Львові та області — у Львові в окремих районах зникло світло. На Вінниччині спрацювала ППО.
росія завдала ракетних обстрілів по багатьох містах нашої країни. Ми зібрали у цій публікації всю основну офіційну інформацію:
Читайте також:
Небезпека рекетних ударів, загроза знеструмлення та інше важливе за 10 жовтня у Вінниці
Зранку здійснена атака на Ладижиську ТЕС: що відомо?
Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.
-
Світлана КопачинськаДякую за смакоту