Просять надати звання Героя України Сергію Петуховському. Петиція

Просять надати звання Героя України Сергію Петуховському. Петиція
  • Старший сержант Петуховський загинув в бою на Донеччині 9 серпня цього року. Йому навіки 53 роки.
  • За виявлену хоробрість, мужність та звитягу Воїну просять надати звання Героя України, посмертно.
  • Триває збір підписів на петицію, яку надіслали до президента України.

Петицію опублікував 29 листопада його син Сергій, який теж зараз воює з окупантами.

«З початком повномасштабної війни Сергій Миколайович пішов до військкомату, аби приєднатися до оборони рідної країни. Він ніколи нічого не боявся і в перші дні війни, не вагаючись, пішов на захист України зі словами, що не залишить цю війну дітям та онукам, їх він любив найбільше», — пише автор петиції.

На початку Сергій Петуховський проходив службу в складі 456-ої бригади транспортної авіації імені Дмитра Майбороди.

Відео дня

«Старший сержант Петуховський був мудрим командиром та міцною опорою для своїх людей. Побратими хвалили його за «золоті руки» та майстерність, яка була так необхідна в нелегкій військовій справі», — пише його син.

Через деякий час підрозділ охорони вирушив у відрядження до новосформованої Зведеної стрілецької бригади Повітряних Сил. Сергій Петуховський був одним із тих, хто першим приєднався до рядів оборонців, які виявили бажання продовжувати службу у стрілецькому загоні.

«Перший бій разом із побратимами він зустрів під Новобахмутівкою. Тоді довелося тримати майже кругову оборону та відстрілюватися від переважаючих сил противника, не залишивши ворогу жодного шансу, — пише автор петиції Сергій. — Згодом його підрозділ перейшов до рішучіших дій для того, аби вигнати окупантів із рідної землі — від оборони до наступу».

Старший сержант Сергій Петуховський брав участь в контрнаступі, був у запеклих боях. Штурм за штурмом проводили успішно. Але 9 серпня загинув у бою.

«Група військових проводила штурмові дії зі звільнення населеного пункту Урожайне Волноваського району Донецької області та була помічена ворожою розвідкою, після чого українських бійців чекав масований артилерійський обстріл. Ворог застосовував усі наявні види озброєння і в якусь мить ворожа міна поцілила прямо біля Сергія Миколайовича, внаслідок чого він отримав важкі травми несумісні з життям», — пише син полеглого воїна.

Тож він просить для свого батька звання Герой України (посмертно). Підтримати побажання сина можна за цим посиланням.

Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися! 

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.
 

Читайте також:

Ціна звільнених земель — життя Героїв. У Вінниці попрощались з морпіхом Сергієм Петуховським

Військовослужбовця з Липовця нагородили відзнакою «Золотий хрест»

Просять присвоїти звання Героя України (посмертно) вінничанину Андрію Світлоокому

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up