«Просто відпочивали». На будівництві у Ладижині виявили 20 нелегальних працівників

«Просто відпочивали». На будівництві у Ладижині виявили 20 нелегальних працівників
  • Інспектори праці здійснили захід державного контролю на об'єкті будівництва у місті Ладижин.
  • Робітники, які там працювали, втекли від інспекторів та сказали, що вони тут просто відпочивають.
  • Вони знаходилися на будівництві нелегально. Втеча ні їм, ні їх начальникам, не допомогла.

На об’єкт будівельних робіт, що проводяться на площі у Ладижині, 13 липня прийшли інспектори Управління Держпраці у Вінницькій області.

— В ході проведення заходу державного контролю було виявлено близько 20-ти осіб, які займались виконанням ремонтних робіт. Під час спроби ідентифікації осіб, більшість відмовлялись представлятись і стверджували, що не причетні до ремонтних робіт, а просто відпочивають на площі. Відповідно було прийнято рішення звернутись до правоохоронних органів з метою їх ідентифікації, — йдеться у повідомленні Держпраці. — Після першого дзвінка до правоохоронних органів і на момент їх прибуття, особи покинули свої робочі місця, залишивши робочі інструменти на місці роботи і становити їх особи не вдалось. Після їх повернення на робочі місця було здійснено повторний виклик представників правоохоронних органів і осіб вдалось ідентифікувати.

Замовником ремонтних робіт є Ладижинська міська рада, а роботи проводить підрядна організація.

Відео дня

У міськраді ситуацію з результатами перевірки Держпраці поки не коментують. Кажуть, що їм треба час, щоб усе з'ясувати. Додають, що всі працівники повинні бути офіційно працевлаштовані і, відповідно, підлягати державному соціальному страхуванню.

— Наразі інспекторами праці вжиті всі необхідні заходи по здійсненню державного контролю, надалі, після отримання відповіді від міської ради м. Ладижин, Управління Держпраці у Вінницькій області буде приймати відповідне рішення, докладаючи  усіх зусиль, для того, щоб усі люди, що задіяні у даних ремонтних роботах були офіційно працевлаштовані, — відзначають у Держпраці.

 

Читайте також:

Витоки на мережі та ремонт. Перелік адрес, де сьогодні немає гарячої води

Криптоферма, страшні аварії та смерть на курорті: важливе за 13 липня на 20minut.ua

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • ОБА НА

    Все згідно букви закону. Підрядник виграв тендер і опановує державні кошти. Побачимо, чим все скінчиться. Воно то і так все відомо, але....

keyboard_arrow_up