Прокуратур і прокурорів стало менше. Список «відреформованих»

Прокуратур і прокурорів стало менше. Список «відреформованих»
Прес-секретар прокурора Вінницької області Ірина Вихованець: Сьогодні почали роботу шість нових місцевих прокуратур
На 23 прокуратури у Вінницькій області стало менше сьогодні, 15 грудня. Запрацювали шість місцевих прокуратур. Співробітників сюди набрали через простіший конкурс, ніж був у їхніх керівників. І серед рядових прокурорів теж нових людей немає.

Що укомплектували нові структури тими самим співробітниками, розповіла прес-секретар прокурора області Ірина Вихованець і сказала, що не тільки прокуратур на Вінниччині, а й прокурорів тепер стало значно менше. 

- Шляхом реорганізації 29 прокуратур, які працювали до сьогоднішнього дня, створено шість місцевих прокуратур, - каже Ірина Вихованець. – Бершадську, Вінницьку, Могилів-подільську, Калинівську, Жмеринську і Немирівську прокуратури. Вперше в історії України провели відкритий конкурс на зайняття посад керівників місцевих прокуратур. За результатами цього конкурсу керівників призначав Генеральний прокурор. Заступників призначав прокурор області. 

Як відбувався конкурс, які етапи проходили учасники, які місця вони займали після тестувань і як змінила рейтинговий список співбесіда, 20minut.ua писала тут - У прокурори вибрали тих самих бувалих. Повна картина псевдо-оновлення системи

А вчора, 14 грудня, у Вінницькому окружному адміністративному суді почали розгляд позову кандидата, який оскаржує результати конкурсу. Позивач - співробітник поліції Олександр Мартинюк, що претендував на посаду в Вінницькій місцевій прокуратурі, але «впав» з другого місця на сьоме після співбесіди. Він каже, що конкурс анонсували, як відкритий, а насправді – це був закритий відбір для людей старої системи. 


Серед доказів сумнівності конкурсного відбору Олександр Мартинюк назвав протокол конкурсної комісії з результатами відбору. В цьому документі не розберешся, чи був на засіданні, чи не був голова комісії. Він відкривав засідання, закривав його і підписав протокол. Але його ж прізвище в протоколі вказане у переліку… відсутніх.

- Якщо Мартинюк позивається до суду – це його право. Яке рішення приймуть, будемо бачити, - єдине, що сказала на це прес-секретар прокурора області.

Крім того, Ірина Вихованець розповіла, що рядові співробітники у нових місцевих прокуратурах теж пройшли конкурс. Простіший, ніж керівники - дворівневий. Подавали заявки на нього більше 300 працівників прокуратур, а призначення отримали тільки 188 з них. 


- На посади взяли працівників, які набрали більше балів. Ті, хто залишився з меншою кількістю балів, звільнені з органів прокуратури, - сказала Ірина Вихованець. 

Протягом цього року, за її словами, штат працівників прокуратур Вінниччини скорочували тричі, приблизно на 200 людей. Зараз в апараті прокуратури області працює 122 прокурорсько-слідчих працівника. А скільки прокурорів відсьогодні у районах і хто ними керує – дивіться в списку: 

 



Вінницька місцева прокуратура
місто Вінниця, Вінницький район
63 працівника 

Відео дня
  • Керівник: Олександр Гуцол
  • Перший заступник: Іван Криворучко
  • Заступники: Володимир Панченко, Людмила Карманчук 

[email protected]
(0432) 32-92-00 



Жмеринська місцева прокуратура 
Жмеринський, Барський, Шаргородський, Тиврівський райони
23 працівника

  • Керівник: Юрій Кислов
  • Перший заступник: Богдан Солоненко 
  • Заступники: Віктор Куций, Олександр Трачук 

[email protected]
(04332) 2-07-28 



Немирівська місцева прокуратура
Немирівський, Гайсинський, Тульчинський, Іллінецький, Липовецький, Оратівський райони
27 працівників 

  • Керівник: Сергій Гайду
  • Перший заступник: Андрій Бондар 
  • Заступники: Пилип Хоменко, Олександр Сивак

[email protected].
(04331) 2-25-07 



Калинівська місцева прокуратура 
Калинівський, Хмільницький, Козятинський, Літинський, Погребищенський райони 
27 працівників 

  • Керівник: Дмитро Кубик
  • Перший заступник: Олег Кордон 
  • Заступники: Андрій Гулько, Сергій Півнюк

[email protected]
(04333) 2-13-48 



Могилів-подільська місцева прокуратура
Могилів-подільський, Муровано-куриловецький, Чернівецький, Ямпільський, Томашпільський райони 
22 працівника 

  • Керівник: Олег Путря
  • Перший заступник: Богдан Цвігун 
  • Заступники: Юрій Слободянюк, Вадим Грималюк

[email protected]
(04337)6-51-71 



Бершадська місцева прокуратура 
Бершадський, Чечельницький, Теплицький, Тростянецький, Крижопільський, Піщанський райони та місто Ладижин 
26 працівників 

  • Керівник: Володимир Гирба
  • Перший заступник: Валентин Собчук
  • Заступники: Максим Веселовський, Ірина Кічук  

[email protected]
(04352) 2-44-68


за даними прес-служби та сайту 
прокуратури Вінницької області



Читайте також:
Свіжі результати відбору прокурорів: перемагають ті самі
Прокурором міста може стати 27-річний слідчий. Рейтинг кандидатів
У прокурори вибрали тих самих бувалих. Повна картина псевдо-оновлення системи

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Дарья

    Одним словом, залишились всі свої, всіх інших відсіяли.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:20 Вакансії в Hannover Agro, Green cool, Грош та 87 актуальних пропозицій роботи у Вінниці 11:06 Більша частина Тяжилова без води. Відключення також діють в інших мікрорайонах 10:20 Де купити жіночу, чоловічу та дитячу вишиванку у Вінниці (партнерський проєкт) 10:01 Сьогодні — Великий вівторок. Суть другого дня Страсного тижня і головні правила play_circle_filled Від читача 16:40 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" 09:07 Чуєте вибухи — зберігайте спокій! У Писарівці почали підривати кар'єр play_circle_filled 08:11 Сьогодні вітаємо Якова та Максима. Історія та прикмети 30 квітня 21:01 Для вінничан на травень приготували 11 екскурсій і турів. РОЗКЛАД 20:02 У Вінниці на благодійному ярмарку зібрали 39 тисяч гривень на потреби ЗСУ 19:39 Шляхом Наталі Добринської. Вінничани борються за путівки на чемпіонат світу з багатоборства 19:00 Втік з частини? Нові деталі мобілізації 21-річного хлопця з Тульчина 18:24 Вінничан попереджають про планове відключення газу на кількох вулицях міста 17:15 Чоловіки за кордоном: як новий закон про мобілізацію в Україні вплине на них? 15:49 Безпека на Великдень: які заходи посилять в регіоні на свято та проводи 15:00 У пошуках школи англійської мови для своєї дитини? Зверніть увагу на огляд кращих шкіл Вінниці (партнерський проєкт) 14:59 «Невже не пустять на цвинтар?» - Що треба знати про обмеження в’їзду у прикордоння 14:23 Спомини про воїна, який отримав смертельні поранення, прикриваючи тил побратимам 13:21 Пожежа на Замостянській: загинула 71-річна жінка, трьох дітей госпіталізували photo_camera 12:50 Скільки заробляють вінницькі нардепи? Друга частина огляду декларацій за 2023 рік 12:15 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up