Програма підтримки переселенців: 2000 грн кожному біженцю і ще 3000 грн за дитину

Програма підтримки переселенців: 2000 грн кожному біженцю і ще 3000 грн за дитину
  • Майже через місяць з початку російсько-української війни держава вирішила зайнятись проблемами переселенців.
  • Кабмін затвердив програму підтримки біженців, яка включає три напрямки — грошові виплати, працевлаштування і компенсація за комуналку.
  • На середину березня понад 600 переселенців з постраждалих регіонів залишились у Вінниці.

Уряд реалізовує масштабну програму Президента України з допомоги українцям, які вимушено покинули свої домівки через бойові дії. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, 21 березня.

— Гроші, робота, житло. Три основні напрямки, які охоплює ця програма, — зазначив очільник уряду.

За словами прем’єр-міністра, держава виплатить кожному переселенцю в Україні мінімальну грошову щомісячну допомогу в сумі 2 тисячі гривень щомісяця. Виплати здійснюватимуться через Дію, на картку в банку.

Відео дня

— Також 3 тисячі гривень будуть виплачені на кожну дитину, яка через війну, через всі ці жахіття вимушено переїхала в більш безпечні регіони, — додав Денис Шмигаль.

А ще впроваджують стимул для бізнесу брати на роботу переселенців: за кожну працевлаштовану людину, яка виїхала з постраждалих регіонів, підприємці отримуватимуть по 6,5 тисяч гривень.

До того ж Кабмін ухвалив рішення про механізм компенсації комунальних витрат тим сім’ям, які приймають переселенців у себе вдома.

— Усі ті, хто відгукнувся на біду, надав дах переселенцям, надав безплатний прихисток, отримуватимуть 450 грн в місяць за кожного, кому допомогли, на компенсацію комунальних послуг, — сказав очільник уряду.

Як зазначив Денис Шмигаль, усі три напрямки програми вже затверджено урядом. Їхня реалізація починається 21 березня з реєстрації тимчасових переселенців територіальними громадами та ЦНАПами. З 30 березня запрацює реєстрація через «Дію».

Вінниця, як правило, для переселенців є пересадним пунктом на шляху до Західної України та до кордону. Однак, станом на 16 березня, понад 600 біженців залишились саме у нашому місті.

 

Читайте також:

«У Вінниці спокійно. Але прошу реагувати на сигнали тривоги», — міський голова

На Вінниччині дозволили продаж слабоалкогольних напоїв

На війні загинув Вячеслав Назаров з Вінниччини. Захисникові було 24 роки

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (59)
  • Вікторія Боровик

    Ну да а тим хто залишився без роботи то на прожиття гроші з неба падають що зараз навіть немає можливості їх і заробити
  • Вікторія Боровик

    Як на рахунок того щоб ці гроші видавати тільки жінкам і дітям. А та пиздота яка протікала типу мужиків нехай через дію реєструються отримують зброю і пиздують відвойовувати свій дім
  • Оксана Савонік

    А тим біженьцям які ходять по селі шукають шашлик і готівку тоже виплачують?
  • Елена Свичкар

    а те которые тут живут не люди уже мы страх и без роботы это норма

keyboard_arrow_up