Повідомлення про терористичну загрозу: у Вінниці знову «мінували» готелі та торгові центри

Повідомлення про терористичну загрозу: у Вінниці знову «мінували» готелі та торгові центри

З початку 2019 року зареєстрували 81 випадок хибних повідомлень про терористичну загрозу у Вінниці. Зокрема, вчора, 8 липня 2019 року, Вінницю знову «мінували».

Про це повідомляють в оперативній довідці обстановки на території Вінницької області з 8 до 9 липня 2019 року.

За інформацією прес-центру Служби порятунку «101», за добу надійшло два повідомлення про терористичну загрозу:

  • надійшло повідомлення про замінування лікувальних закладів, торгових центрів, ДНЗ та житлових будинків. 
  • надійшло повідомлення про замінування 3-х готелів. 

Відео дня

На місце виїхали вибухотехніки, рятувальники, поліція та швидка допомога. Людей з приміщень евакуювали.

На щастя, як з’ясувалось у всіх випадках були хибні виклики.

Нагадаємо, покарання за завідомо неправдиве повідомлення про загрозу таке: від 2-х до 6-ти років ув’язнення.    

До речі, листи у всіх випадках «мінувань» схожого змісту і мають прив’язку до подій на Сході. Вони розсилаються зі створених на анонімних ресурсах поштових скриньок, які після відправлення повідомлення одразу ж видаляються. Автори листів про вибухівку також, як пояснили 20minut.ua в кіберполіції, завжди використовують VPN-сервіси.

Зокрема,11 червня було чергове «замінування» по електронній пошті. Екстрені групи поліції на МНС перевіряли три вінницькі готелі та евакуювали порівняно з попередніми випадками невелику кількість людей — 130. Так само й зараз із службовими собаками працюють в трьох готелях, і це вже шосте «мінування» протягом травня-червня у Вінниці.   

Про те, як проходило виведення 9 тисяч людей, в тому числі дітей із дитячих садочків, коли перевіряли одночасно по 28 об’єктів, знайдете в публікації «Листи про замінування приходять з електронок, які існують не більше 15 хвилин».


Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up