Порошенко, Гройсман та Моргунов: як Вінниця почала святкувати День міста

Порошенко, Гройсман та Моргунов: як Вінниця почала святкувати День міста
  • Вінниці 655 років. Святкування вже розпочалося.
  • Наші журналісти ведуть фоторепортаж з головних вулиць

Сьогодні, 8 вересня 2018 року, Вінниця святкує 655 День народження. Іменинницю приїхали  привітали президент України Петро Порошенко та прем’єр-мінстр Володимир Гройсман.

Наші журналісти ведуть фоторепортаж з головних вулиць.

О 14 годині на майдані Незалежності розпочалась урочиста церемонія відкриття свята.

Відео дня

Вінницю привітали з 655-річницею Президент Петро Порошенко та його дружина Марина, прем’єр-міністр Володимир Гройсман та мер Вінниці Сергій Моргунов.

—  Вінниця вміє не тільки святкувати. У 2014 році вінниччина були першими, хто добровольців віддали на фронт. Вінниця вміє працювати, і це символ децентралізації. Прозорий офіс у Вінниці є найефективнішим. Крім Дня міста Вінниці сьогодні дні народження святкують Дніпро, Миколаїв, Луцьк, Житомир та ще багато міст. Окремо я хочу привітати Луганськ, що зараз тимчасово окупований. Хочу почути, що ми будемо усе робити, аби святкування українського міста повернулося в Луганськ. 34 роки тому в мене з Мариною було весілля. Сьогодні у нас річниця, — каже президент Порошенко.

І тут люди стали вигукувати Гірко!. На що Порошенко усміхнувся і сказав, що таке можливе тільки у Вінниці. Та швидко поцілував дружину.

— Вітання Україні, вітання Вінниці! Слава України, —  сказав президент.

На початку промови Володимира Гройсмана люди вигукували «Вітаємо!».

— Дякую за привітання! Увесь народ України має право на краще життя, а ви можете це вимагати від влади. Мене часто питають У чому успіх Вінниці? Маю думку, що це можливо бо влада стала поважати городян. І я глибоко переконаний, що ви сьогодні під проводом Сергія Моргунова пишете новітню, успішну історію міста. Добра, процвітання, злагоди тобі Вінниця! Слава! — заявив чинний прем’єр.

—  Сьогодні ми святкуємо 655 день народження міста Вінниця. Ми маємо гарну історію. І сьогодні ми відзначаємо 380 років призначення Магдебурзького права. Ми є лідерами. До нас приходять інвестори, створюємо садочки, ремонтуємо дороги, будуємо парки. Це завдяки вам та для вас, вінничани. І це не було б можливо без підтримки керівництва України та фінансової децентралізації. Вітаємо вінничани, зі святом! — привітав мер Вінниці Сергій Моргунов.

 

Саму промову слухали кілька сотен вінничан. Ймовірно, це були батьки дітей, що танцювали на сцені перед урочистостями.

З 15 годині вінничани поринули у класику, адже під відкритим небом розпочався фестиваль симфонічних оркестрів із різних міст – Вінниці, Чернівців та Хмельницького.

Ольга Чубарева виконувала арію трубадура з опери Джузеппе Верді.

Слухачів небагато, всі люди стоять під парасольками. Реагують мляво та лише іноді кажуть "Браво":

 

На вулиці Соборній розташували фотолокації з об’ємними фігурами квітів. А роботи вінницьких митців стануть у нагоді любителям селфі та просто гарних фото. Також предсталена історична виставка присвячена історії герба Вінниці, а поряд інсталяція триметрового герба у вишитому вигляді.


 

Святкування розпочалось невеличким дощем. Соборна перекрита, на площі Гагаріна стоїть регулювальник, який розвертає авто, які їдуть в сторону Соборної.

Людей на Соборній поки зібралось не багато.

На Соборній все починається з фотозон та виставки місцевих автосалонів.

Вінничанка Юлія Бабенко прийшла на свято з чотирирічною дочкою.

— Не могли пропустити таке свято. Дочці подобається, мені теж. Плануємо наробити фото з фотозон, — розказує Юлія.

Біля Книжки, на концертній сцені, музиканти налаштовують апаратуру. Нагадаємо, що ввечері там виступатимуть Kozak System, Melovin та Могилевська
 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Николай Энэми

    Моя, а попы эти нахрен там нужны были? И Моргунов впринципе там не нужен... это ж праздник-пиар))

    Николай Энэми reply Николай Энэми

    *ля*

  • З.А.Глядач

    А що забули пописьки? Прийшли "малітца" за Гундяя?
  • Alexandr Rudenko

    2 урода

    Вінничанин reply Alexandr Rudenko

    На твоїй світлині, красавець ))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up