Понад 200 гектарів лісу вартістю 3,2 млрд грн повернуть у комунальну власність Вінницької області

Понад 200 гектарів лісу вартістю 3,2 млрд грн повернуть у комунальну власність Вінницької області
  • Господарський суд Вінницької області задовольнив позов Вінницької обласної прокуратури до Глуховецької селищної ради Хмільницького району.
  • Завдяки цьому рішенню 223 гектари лісу загальною вартістю 3,2 млрд грн повернуть у комунальну власність Вінницької обласної ради.

Прокуратура встановила, що Глухівська селищна рада впродовж 20-ти років не виконувала рішення сесії Вінницької обласної ради від 2000 року.

— Згідно з цим рішенням, право постійного користування землями лісового фонду колишніх колективних сільськогосподарських підприємств на території Глуховецької селищної ради мало припинитися, а самі землі — передані Вінницькому обласному комунальному спеціалізованому лісогосподарському підприємству «Віноблагроліс», — повідомляють в прокуратурі.

Через бездіяльність селищної ради «Віноблагроліс» протягом двох десятиліть не мав можливості провадити лісогосподарську діяльність на цих землях. Це, в свою чергу, створювало сприятливі умови для незаконних рубок лісу та вибуття земельних ділянок лісогосподарського призначення у приватну власність.

Відео дня

— Після набуття судового рішення законної сили прокуратура вживатиме заходів щодо його виконання, — йдеться у повідомленні пресслужби прокуратури.

Повернення 223 гектарів лісу у комунальну власність Вінницької області стане значним кроком у справі збереження та відтворення лісових насаджень, а також запобігання незаконній діяльності у цій сфері.

 

Читайте також:

Лісівники Вінниччини разом з волонтерами UAnimals садили ліс

Лише в лісах Вінниччини проживають зубри, лосі та коти лісові: результати зимового обліку тварин

У лісах Вінниччини збільшилася кількість кота лісового. Що відомо про цю рідкісну тварину?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up