Лісівники Вінниччини разом з волонтерами UAnimals садили ліс

Лісівники Вінниччини разом з волонтерами UAnimals садили ліс
  • Всеукраїнська акція відновлення лісів відбулась у десяти регіонах України.
  • Волонтери спільноти UAnimals зібрались у різних областях для того, щоб нагадати українцям про важливість лісу для людини. 

Майже 10 тисяч саджанців висадили у Гніванському лісництві на Вінниччині. Про це повідомляють на Фейсбук-сторінці Центрального лісового офісу.

Організація UAnimals ще з 2016 року активно бореться за права тварин, виступає проти експлуатації тварин у цирках та дельфінаріях, хутрових ферм та будь-яких інших способів обмеження свободи тварин заради збагачення та розваг. З початку повномасштабного вторгнення волонтери також рятують тварин від війни, евакуюють із зони бойових дій. Не менш болючою є й проблема знищення лісів внаслідок російського вторгнення.

Саме тому волонтери, лісівники та всі охочі зібралися у Гніванському лісництві філії «Вінницьке лісове господарство» для висадки сіянців сосни та дуба. Загалом на площі 1,4 га тепер зростатиме 9330 штук сіянців.

Відео дня

Працівники лісництва доглядатимуть за сіянцями та охоронятимуть їх, а вже через 7-8 років на цій ділянці буде рости повноцінний ліс, наповнений різноманіттям рослин, тварин, птахів, комах.

Під час висаджування лісу волонтери ділились своїми переживаннями і водночас раділи стати частинкою створення лісу. А діти з завзятістю і захватом допомагали дорослим.

— Висадити ліс недостатньо, потрібно його доглядати, охороняти — це довгий процес, але вкрай важливий для нас, українців. Поки тисячі гектарів лісів в Україні знищують окупанти, ми будемо відновлювати та примножувати їх у мирних регіонах, — наголосили волонтери.

«Ми відповідальні за тих, кого приручили» — фраза, яка така близька і для волонтерів UAnimals, і для лісівників. Вони піклуються про тварин, ми ж плекаємо ліси, бо ліс — це життя і це наша відповідальність.

 

Читайте також:

Лише в лісах Вінниччини проживають зубри, лосі та коти лісові: результати зимового обліку тварин

У лісах Вінниччини збільшилася кількість кота лісового. Що відомо про цю рідкісну тварину?

Слідами червонокнижних зубрів. Єгер Олександр Сіваченко про тварин, яких доглядає сорок років

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Дивись профіль!

    Бажаю здоровʼя друзі , я один із бійців АЗОВУ, зараз ведемо пряму трансляцію с Авдіївського напрямку , тут жесть …☠️

    Посилання на трансляцію в профілі ⭕️

keyboard_arrow_up