Платіжки за опалення захмарні! Тепловики пояснили чому так сталося

Платіжки за опалення захмарні! Тепловики пояснили чому так сталося
  • Вінничани обурюються через нові платіжки за січень. Як пишуть в соцмережах, за січень прийшло по кілька тисяч гривень тільки за одне опалення.
  • У «Вінницяміськтеплоенерго» роз’яснили, що помилки немає. А платіжки зросли на 20% через зростання ціни газу ще восени минулого року.

На днях містянам прийшли платіжки за комуналку в січні. Вінничани шоковані тим, наскільки вони є «захмарними», про що викладали у фейсбук-спільноті «Черный список Винница».

«1600 гривень, опалення. Однокімнатна квартира. Не зрозуміло з чого вони взяли таку суму», — писала Ірина Бондарчук.

«2-кімнатна квартира без газу та води, 2246 гривень. Субсидії немає», — писала Уляна Лисак.

Відео дня

«2-кімнатна квартира, 45 квадратних метрів, платіжка —  2800 гривень. З них — 2350 гривень це опалення. Просто слів немає», — писала Yulia Levi.

«Гуртожиток, 18 квадратних метрів, 1135 гривень за опалення. Це просто жах», — писала Оксана Ставнича.

Численні звернення з питаннями «звідки такі суми?!» отримували й тепловики. Монополіст-тепловиробник «Вінницяміськтеплоенерго» роз’яснив, звідки взялися такі суми:

  1. З 1 січня зросли тарифи на опалення. Тепер він становить — 1 375 гривень за 1 гігакалорію / 35,24 гривні за 1 квадратний метр. Платіжки, що прийшли вінничанам у лютому, це розрахунок за січень 2019 року.
  2. Січень був холодним. Середня температура повітря була близько «–10⁰С». Відповідно кількість теплової енергії, спожитої будинком більша, а, отже, нарахування теж більші.

І в кінці повідомлення нагадали, що споживачі мають розрахуватися за спожите до 20 числа кожного місяця. Бо в разі несплати будуть «штрафи, пеня, судовий і виконавчий збори, неможливість отримати субсидію, заборона виїзду за кордон та арешт майна, внесення до єдиного реєстру боржників».

Читайте також:

Фото в матеріалі з архіву «20хвилин»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (89)
  • Жора

    Платить такие платежки, это означает жить по новому ))))
  • Анатолий Ковальчук

    Ни одно теплоэнэрго не дает расшифровку калькуляции себестоимости единицы продукции(тепла),только там можно посмотреть где химичат.Нужно не платить,а требовать расшифровку,они сели на голову.

    Voldemaar Z reply Анатолий Ковальчук

    Структура тарифа. Интернет может всё... http://www.nerc.gov.ua/data/filearch/postanovy/2018/p1787-d-2018.pdf
    Но не специалисту разобраться в этом довольно таки тяжело...

  • Жора

    Все хотели чтобы  было как в Европе, и цены в магазинах, и стоимость оплаты за квартиру.   Во время Майдана даже одевали кастрюли на головы ))))
  • Лариса Лобойко-Братко

    2100 за двох кімнатну квартиру. Це нормально? Цікаво хтось збитається платити? Я і мої знайомі ні. Максимум половину.

    Жора reply Лариса Лобойко-Братко

    А что такое 2100  ? это не деньги  ..... Сейчас каждый в городе имеет мин 20000 грн в месяц.. А некоторые и больше.....................
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up