Підтримка ЗСУ, розвиток «зеленої» енергетики та нові автобуси: ключові рішення міськради

Підтримка ЗСУ, розвиток «зеленої» енергетики та нові автобуси: ключові рішення міськради
  • Вінницька міська рада на черговій сесії 28 червня прийняла ряд важливих рішень, спрямованих на підтримку Збройних Сил України, розвиток «зеленої» енергетики та створення безбар'єрного середовища в громаді. Розповідаємо про ці рішення детальніше.

Цієї п’ятниці, 28 червня, депутати зібралися на черговій сесії Вінницької міської ради, щоб розглянути та затвердити важливі рішення для нашої громади. Низка рішень, спрямованих на підтримку Збройних Сил України, нові механізми допомоги бізнесу в умовах блекауту, затвердження Програми безбар’єрного розвитку та багато іншого.

Безпека та оборона

Головні рішення:

  • 24 мільйони гривень виділили у вигляді субвенції державному бюджету на підтримку силового блоку та зміцнення безпекових заходів
  • Близько 200 мільйонів гривень спрямують на закупівлю військових облігацій

Загалом місто вже направило на армію понад 400 мільйонів гривень, а до кінця року планує збільшити цю суму до одного мільярда.

Відео дня

«Кошти підуть на потреби підрозділів Сил безпеки та оборони, в тому числі для підтримки однієї з військових частин та госпіталю», — відзначив міський голова Сергій Моргунов.

Також додаткові видатки передбачили на виконання важливих завдань за пріоритетами «Стійкість» та «Турбота».

Енергетична стійкість

Головне рішення:

  • Розширили Порядок компенсації за встановлене обладнання для генерації ВДЕ, щоб охопити і великий бізнес

Міська влада також стимулює накопичення електроенергії за допомогою акумуляторних батарей. Ці заходи допоможуть підсилити енергонезалежність України та створити нові робочі місця.

«Це рішення ми приймаємо на прохання бізнесу.  Під час блекауту це дасть можливість оперативно реагувати виробництву, а це збереження та створення нових робочих місць та підсилення економіки України та нашої територіальної громади, а також таке рішення відповідає Зеленому курсу і допоможе підсилити нашу енергонезалежність», — каже Моргунов.

Детальніше про зміни в Порядку та суми компенсацій можна прочитати тут.

Генератор для Балаклії

Вінниця передала Балаклії генератор потужністю 28 кВт (35 кВа), щоб допомогти місту з енергозабезпеченням.

Це не перша допомога, яку Вінниця надає Балаклії, яка близько пів року перебувала під російською окупацією.

«Ми неодноразово уже допомагали Балаклії, але вони знову потерпають від ворожих атак, через що у них досить складна ситуація з енергозабезпеченням. Тому ми зобов'язані допомогти нашій дружній громаді, адже з урахуванням її близькості до фронту там набагато важче підтримувати роботу критичної інфраструктури», — додав міський голова.

Покращення автобусних перевезень

Вінницька транспортна компанія придбає шість нових низькопідлогових автобусів з пандусами для людей на кріслах колісних. Ці автобуси на газу і допоможуть покращити роботу маршрутної мережі в умовах довготривалих відключень електроенергії.

«Ці автобуси нам вони потрібні з двох причин: перша — це те, що на сьогодні в нас є потреба в такому виді транспорту, адже деякі одиниці вже застарілі, деякі — ми передавали іншим громадам, інші були «мобілізовані» і відправлені на військові потреби. Друге. Враховуючи довготривалі відключення електроенергії, автобуси будуть суттєвим підсиленням маршрутної мережі та її спроможності», — прозвучало на сесії від Моргунова.

Безбар’єрність для всіх

Головні рішення:

  • Затвердили Програму розвитку безбар'єрного простору ВМТГ на 2024-2027 роки

Ця програма має на меті створити комфортні умови для всіх членів громади, незалежно від їхніх фізичних можливостей.

Вінниця вже займає перше місце в Україні за доступністю для людей з інвалідністю, і міська влада планує й далі розвивати інклюзивне середовище.

 

Читайте також:

Поліція, медики та надзвичайники: у Піщанській громаді сталася смертельна аварія

На «зебрі» у Гайсинському районі легковик збив на смерть пенсіонерку

На Григоренка вінничани «здали» поліції п'янючого водія

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Володимир

    Злочинці -дармоїди

keyboard_arrow_up