Підпали, вбивства тварин та нескінченні суди: продовження сусідської війни у Зарванцях

Підпали, вбивства тварин та нескінченні суди: продовження сусідської війни у Зарванцях

У кінці 2016 року RIA писала про те, як дві родини не можуть ужитися у Зарванцях. Ми дізналися і написали версії обох сторін. Одна з сторін образилася і знову прийшла до журналістів. Чому?

Більше місяця тому у редакцію звернулася Жанна Коновалова, яка розповіла, що на її подвір'я сусіди закинули справжню польову сигнальну міну, яка вибухнула біля будинку. Поліція розслідує цей випадок. За діло взялася також військова прокуратура. Виявилося, що конфлікт між родинами тягнеться з добрий десяток років.

Зараз пані Жанна знову прийшла до журналістів. Її обурили слова сусідів, які ми передали у попередній публікації.

Читайте також: Сусідські війни: вбили козеня та перекинули польову міну через паркан

Відео дня

Тому жіночка приїхала у Вінницю, щоб спростувати те, що про неї наговорили сусіди. Також вони збираються подавати до суду на сусідів, за те, що ті наговорили про них гидоти.

Чекаємо подробиць про міну

Коновалови повідомили, що після публікації попереднього матеріалу у газеті RIA слідство по справі закинутої у подвір'я зрушило з місця. Незабаром буде суд.

— Там відкрилося багато цікавих подробиць, — розповів Віктор Коновалов, чоловік Жанни. — Але ми поки не можемо про них розповісти. Заборонив слідчий, поки йде розслідування. Знаємо, що проводиться перевірка, чи дійсно Гнатюк був у зоні АТО, звідки у нього ця міна.

Козеня мертве, а складу злочину немає

Також обидві сторони розповіли про випадок з мертвим козеням. Про те, як і чому воно померло, у кожної з родин своя версія. Гнатюки наполягають, що Коновалови вкололи тварині невідому отруту. Інші вважають, що сусіди вдарили козеня лопатою по голові.

— Чоловік Жанни вколов цьому козеняті якусь отруту, — говорить Володимир Гнатюк. — Вони ж лікарі, знають що робити. Та бідна тварина чотири дні була ні жива ні мертва. Кричала сильно, мабуть, було їй боляче. А вони це козеня через паркан нам перекидали. Діти маленькі боялися на вулицю вийти, бо воно лежало у нас у дворі. Це ж якими жорстокими треба бути, щоб таке придумати…

Жанна Коновалова з чоловіком Віктором впевнені, що це сусіди вбили тварину, а провину перекладають з «хворої голови на здорову».

Як доказ своєї правоти Коновалови демонструють медичний висновок експертів, які оглядали труп тварини.

«Смерть козеняти настала по причині зупинки роботи серця та набряку легень, як наслідок скупчення крові між оболонками головного мозку, що виникло в результаті отриманих травм», — вказано у документі.

Були ще дві мертві собаки

— Ми водили їх у дресирувальну школу, — каже пані Жанна. — Так любили сильно. Хороші були пси, шкода їх. Один навіть «співати» навчився! Отак: «Уу-у-у!»…

І знову була експертиза. Лікарі зробили висновок, що пес отруївся невідомою речовиною.

Коновалови написали заяву до поліції. Але слідчі закрили кримінальне провадження — не знайшли складу злочину і людину, яка могла отруїти собаку. Прокуратура відмовилася відкривати справу наново.

Принесли характеристики

Журналісту RIA Володимир Гнатюк розповів, що до переїзду у Зарванці, Коновалови жили у Черкаській області. За його словами, у них там теж були конфлікти чи не з усім селом.

— Їх звідти вигнала громада, — каже Володимир. — Просто вони люди такі, що люблять з усіма пересваритися.

Ці слова так образили Жанну та Віктора, що вони попросили колишніх колег з Христинівської центральної районної лікарні, що на Черкащині, написати характеристики подружжю та надіслати їх у Вінницю. А потім Коновалови принесли їх у редакцію.

Характеристики підписані головним лікарем лікарні Валентином Яковенко. У документах вказано, що, працюючи у лікарні, подружжя неодноразово нагороджувалося грамотами та дипломами.

«У зв'язку з від'їздом Коновалової Євгенії Олександрівни Христинівська медицина в її лиці втратила високого професіонала, надійного колегу», — пишуть про Жанну у характеристиці.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up