Петиції: просять заборонити паління в громадських місцях

Петиції: просять заборонити паління в громадських місцях

У Вінниці за словами місцевої мешканки Лілії курять де заманеться. Жінка закликає з цим боротися, аби уберегти себе від пасивного паління.

Про це йдеться у одній із петицій.

Її подала 28 серпня Лілія Полозкова.

Жінка пропонує заборонити паління в громадських місцях по всьому місту.

Відео дня

— Вже багато років помічаю таку тенденцію серед населення міста, що ніхто та ніде не обмежує паління ні на вулицях, ні на зупинках, та і в інших місцях багатого скупчення людей. Адже не всі люди, що оточують палія бажають дихати цим димом: вагітні, діти та люди похилого віку іноді навіть не мають можливості уникнути вдихання тютюнового диму. Палити чи ні свідомий вибір кожної свідомої та повнолітньої людини- тож давайте захистимо тих, хто не бажає жертвувати своїм здоров’ям заради забаганок інших, — йдеться у тексті петиції.

Долучитися та проголосувати можна ТУТ.

До речі, звернення уже зібрало 10 голосів.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (70)
  • Женя Иванов

    На сегодняшний день остался один закон, который регулирует вопрос запрета курения, это ст.13 Закона Украины от 22.09.2005 №2899-IV «О мероприятиях по предупреждению и уменьшению употребления табачных изделий и их вредного влияния на здоровье населения».



    Таким образом, согласно закона запрещено курение не только табачных изделий, но и электронных сигарет и кальянов:

    1) в лифтах и таксофонах;

    2) в помещениях и на территории заведений здравоохранения;

    3) в помещениях и на территории учебных заведений;

    4) на детских площадках;

    5) в помещениях и на территории спортивных и физкультурно-оздоровительных сооружений и заведений физической культуры и спорта;

    6) в подъездах жилых домов;

    7) в подземных переходах;

    8) в транспорте общего пользования, который используется для перевозки пассажиров;

    9) в помещениях заведений ресторанного хозяйства;

    10) в помещениях объектов культурного назначения;

    11) в помещениях органов государственной власти и органов местного самоуправления, других государственных учреждений;

    12) на стационарно оборудованных остановках маршрутных транспортных средств.



    Очень важно!

    С 16 декабря 2012 года к местам, где запрещено курение, относятся помещения заведений ресторанного хозяйства.

    Что такое заведение ресторанного хозяйства написано в Правилах работы заведений (предприятий) ресторанного хозяйства, утвержденных приказом Министерства экономики и по вопросам европейской интеграции Украины от 24.07.02 №219, а именно:

    - п.1.3. Заведение ресторанного хозяйства - организационно-структурная единица в сфере ресторанного хозяйства, которая осуществляет производственно-торговую деятельность: производит и (или) доготавливает, продает и организует потребление продукции собственного производства и закупных товаров, может организовывать досуг потребителей;

    - п.15 Заведения (предприятия) ресторанного хозяйства разделяются по типам: фабрики-кухни, фабрики заготовительные, рестораны, бары, кафе, столовые, закусочные, буфеты, магазины кулинарных изделий, кафетерии, рестораны и бары.



    Таким образом, курить нельзя во всех заведениях общественного питания, не важно, что это: ресторан, кафе или бар/паб.

    При этом отведение мест/столиков/комнат для курящих посетителей теперь не предусмотрено.
  • Женя Иванов

    Законом України «Про заходи Щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров'я населення» від 22.09.2005 p. № 2899-IV віднесено робочі місця та громадські місця, за винятком спеціально для цього відведених місць. Власник або уповноважені ним особи, чи орендарі відповідних споруд, окремих приміщень зобов'язані відвести спеціальні місця для куріння, обладнані витяжною вентиляцією чи іншими засобами для видалення тютюнового диму, а також розмістити наочну інформацію про розташування таких місць та про шкоду, якої завдають здоров'ю людини куріння тютюнових виробів чи інші способи їх вживання. Законом можуть встановлюватися й інші обмеження щодо місць вживання тютюнових виробів. У громадських місцях для осіб, які не курять, відводиться не менше ніж 50% площі цих громадських місць, розміщеної так, щоб тютюновий дим не поширювався на цю територію.
  • Michael Yasko

    Вообще-то курение в общественных местах запрещено уже лет 8-10. ЗА это даже штраф полагается.
  • Вінничанин

    А давайте створимо петицію про те щоб сонце вранці сходило?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня Від читача 11:30 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up