Петиції: намалювати дерева, які дихають та допомагають дихати вінничанам

Петиції: намалювати дерева, які дихають та допомагають дихати вінничанам
  • З кожним роком якість повітря в Вінниці погіршується. Автор петиції пропонує створити у м. Вінниця екологічні мурали для очищення повітря в місті.
  • Повітря стане набагато чистішим, пише вінничанин, і це не потребує великих коштів для створення такого мурала, також мурали в Вінниці дуже популярні.

На сайті вінницької міської ради 15 липня виклали петицію під назвою «Очищення повітря муралом».

— У столиці Угорщини, Будапешті, створили екологічний мурал — він може замінити 500 дерев та очищати повітря. Такі мурали вже є у Польщі. Угорські вуличні художники створили на стінах будинку у Будапешті екологічний мурал. Дерева, птахи та інші частини малюнка виконані фотокаталітичними фарбами. У їхньому складі є пігменти, які під впливом сонячного світла активізуються, поглинають токсичні домішки в повітрі та перетворюють на нешкідливі нітрати. Один з авторів проєкту «Міський ліс» Барнабас Янковіце розповів, що площа роботи — 500 квадратних метрів. Такий мурал як очищувач повітря замінює 500 дерев, розказав Янковіце. Це не вперше вуличні художники створюють роботи, які допомагають очищувати повітря у місті. Торік у Варшаві (Польща) також створили мурали, які можуть поглинати забруднювальні частини з повітря. Там використали фарбу, яка може поглинати викиди від автомобілів, фабрик та електростанцій. Фарба під дією сонячного світла перетворює поглинуті частинки на воду, невелику кількість вуглекислого газу та нітрату кальцію, — пише автор Олександр Стасишен.

Вінничанин просить підтримати петицію і щоб довести, що наше місто родзинка серед українських міст з чистим повітрям для усіх вінничан і гостей міста. 

Відео дня

Станом на сьогодні, 20 липня, пропозицію підписують мляво. Вона набрала лише 28 голосів. Звернення можна підтримати ТУТ.

Дивіться, як виглядає екологічний мурал у Будапешті:

                                                                                     

 

Читайте також:

Гороскоп на тиждень 19-25 липня: кому зірки пророкують збагачення?

«Пішла купатись та не повернулась». Дізналися про останні хвилини життя 22-річної Ірини

«Бабине літо буде дуже довгим»: народний синоптик дав прогноз на осінь

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Игорь Галущак

    А давайте ТЦ рисовать а не строить?!!!!
  • Galina Panasiuk

    Мізки нехай собі "нарісує", може дебільні ідеї не будуть відвідувати його макітру!
  • Василь Ткачик

    5 намалюють 50 зріжуть)
  • Nataliya Nataliya

    А не пробовали просто перестать массово рубить деревья, и вместо срубленных садить новые??!!!! Муралы они блин будут створювати, скоро дышать будете своим бетоном, пластиком и тротуарной плиткой, а не кислородом

keyboard_arrow_up