Перший фестиваль «Картопля по-Уланівськи». Народний фоторепортаж з соцмереж

Перший фестиваль «Картопля по-Уланівськи». Народний фоторепортаж з соцмереж
  • У селі Уланів Хмільницького району 21 серпня вперше відбувся кулінарний фестиваль «Картопля по-уланівськи».
  • Невеличке село прийняло тисячі гостей. Був концерт, майстер-клас з приготування картоплі та яскраве вогняне шоу.

Організатори фестивалю намагаються таким чином популяризувати унікальні страви подільської кухні, а саме картоплю по-уланівськи. Обіцяють захід проводити щороку. 

— Не тільки в Україні, а в усьому світі — в Німеччині, Канаді, США, Бразилії, Ізраїлі, навіть в Австралії — знають страву картопля по-уланівськи, готують вдома та включають до меню ресторанів, — розповідає депутатка обласної ради та одна з організаторів фестивалю Ірина Івасюк. — Але мало хто донині знав, що рецепт цієї картоплі був створений на Вінниччині в Уланові простою селянкою Глафірою Дорош. Тепер завдяки нашому фестивалю стане відомим і село Уланів. Вірю, що така «родзинка» дасть поштовх розвитку громаді, можливість заробляти кошти для поліпшення інфраструктури, перспективу залучати інвесторів для реалізації амбітних проєктів.

Відео дня

21 серпня на свято, що проходило на футбольному полі, привезли 500 кілограмів картоплі. Її готували просто неба та нею пригощали гостей.

Окремо кухар та зірка «Майстер Шефу» Ігор Місевич провів майстер-клас з приготування цієї страви.

Ігор Місевич фотографується з гостями фестивалю

Кожне село, яке увійшло в новостворену Уланівську громаду, презентувало свої страви з картоплі. Діти намалювали тематичні малюнки та зробили фігурки з бульби.

Розваг було чимало. Діяли дитячі локації та спортивні. На сцені виступали місцеві колективи та запрошені гості. Наприкінці вечора гостей порадувало яскраве вогняне шоу.

Зазначимо, що рецепт «картоплі по-уланівськи» вигадала Глафіра Дорош у 1965 році. Тоді в село приїжджали кореспонденти з Москви. Страва їх дуже вразила, просту сільську жінку запрошували до Росії на інтерв'ю та навіть пропонували там залишитися кухарем. Цього ж року Глафіру Василівну Дорош нагородили орденом Трудового Червоного Прапора. Це, мабуть, єдиний в колишньому Союзі орденоносець за кулінарні досягнення.
На фестивалі діяв музей Глафіри Дорош

Мережа рясніє фото та відео матеріалами з фестивалю. На свято з'їхалися гості з різних куточків області та України.

— Фестиваль «Картопля по-уланівськи» феєрично прогримів не лише на Уланівську громаду, але й на всю Вінниччину! Ми намагались зробити цей захід максимально комфортним, веселим, драйвовим та смачним, — пише у фейсбук Ірина Івасюк. — Найкраща оцінка результату — це Ваші відгуки, коментарі, пости, щасливі усмішки та слова подяки! А отже, нам разом з Вами усе вдалося.

 

Читайте також:

Наркотики у колонії. Викрили засуджених, які продавали заборонені речовини

У Гайсинському районі в ставку знайшли тіло чоловіка

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • AK

    Уланів прославився на всю Україну.

keyboard_arrow_up