Переселенцям надають тимчасове житло у «зелених» садибах Вінницької області

Переселенцям надають тимчасове житло у «зелених» садибах Вінницької області
Ілюстративне зображення
  • Вінничани запустили проєкт, завдяки якому вимушені переселенці можуть отримати безкоштовне житло та харчування. Як зв’язатися з організаторами?

З початком повномасштабної війни до нашої області ринув потік людей з регіонів, що найбільше постраждали внаслідок бойових дій. Для багатьох з них Вінниччина стала прихистком на день-два, але деякі залишилися тут на більш тривалий час. 

Для них організовують пункти прихистку. Причому робиться це на різних рівнях: влада, небайдужі громадяни, волонтерські організації. Останні, до прикладу, організували табори у «зелених» (будинки у сільській місцевості). 

Громадська спілка «Асоціація культурного підприємництва “Пік-Арт”» спільно із ГО «Спілка підприємців Стіна», іншими громадськими об’єднаннями України, волонтерами та власниками зелених садиб Вінниччини організували такий табір у селі Буша. Наразі там живуть люди зі східних, південних та північних областей країни. Житло та харчування їм надають безкоштовно. 

Відео дня

— У Буші багато «зелених» садиб. На території однієї з таких зараз постійно проживає 19 людей. На іншу їхатиме ще шість, — розповідає керівниця проєкту Тетяна Турченкова. — За час повномасштабної війни у «зелених» садибах отримали допомогу вже понад сто людей. 

Детальну інформацію про проєкт «Координація проїзду та організація таборів для ВПО на території Вінницької області» та наявність місць у садибах, ви можете дізнатися у координаторів: 

  • (067) 155-41-38 — Світлана Тєлець
  • (067) 101-23-23 — Тетяна Турченкова 

Проєкт реалізовується в рамках проєкту «Термінова підтримка ЄС для громадянського суспільства», що впроваджується ІСАР Єднання за фінансової підтримки Європейського Союзу» Партнер проєкту Благодійний фонд «МХП — громаді». 

Читайте також:

Робота під час війни: які вакансії пропонують на Вінниччині (Оновлюється)

Де збирають або пропонують допомогу? Перевірені оголошення про воєнні потреби Вінниці

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Сергей Андріюк

    Ви роботою забезпечте
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    ❗️ Коротко про головне — долучайся до нашого Telegram-каналу: https://t.me/vn20minut

  • Паша Віняр

    Нехай дають, але відразу в усіх брати документи на поселення. Бо є випадки що вони не цінять чуже майно.
  • Nataliia Sichkoriz

    І з переселенцями треба обережно. Стільки випадків було, що колаборантів прихистили.

keyboard_arrow_up