Перегони довжиною в секунди: хто приїде “плавити” калинівський асфальт?

Перегони довжиною в секунди: хто приїде “плавити” калинівський асфальт?
  • На калинівській бетонці 13 травня відбудуться аж дві спортивні події: Гран-прі Вінниці в дрегрейсінгу та перший Чемпіонат України з мото-дрегрейсінгу.
  • Мають з’їхатися більше 50 пілотів, щоб пролетіти 402 метри якнайшвидше.

 

У 2015-2016 роках на аеродромі “Калинівка” організовували змагання національного рівня лише серед драгстерів на машинах, а  цьогоріч проведуть Чемпіонат України  для мотогонщиків.

До яких швидкостей тільки не розганяли спортсмени свої машини на  калинівській трасі! Під капотом спортивних авто 1000-1500 кінських сил. Більшість із них набирають до сотні за 1,5 секунди. Інші здатні розвинути швидкість до 300 кілометрів на годину. Згадаймо лишень один із світових рекордів, який встановив у 2013 році Андрій Кравченко з Донецька. Він “пролетів” на своєму “Ніссані” 402 метри за 7,66 секунди.

Чемпіонат України з дрегрейсингу 2014. Машина Андрія Кравченка, розгін якої до сотні за 1,5 секунди

Відео дня

Отже, хто з професіоналів буде розпалювати публіку та показувати, що таке справжній дрегрейсінг (гоночні змагання, а саме спринтерський заїзд на дистанцію в 402 метри, — ред.)?

Заявку на участь в класі “мото” подав Олексій Череп з Одеси, який обладнав свій двоколісний Suzuki Hayabusa турбованим двигуном потужністю 400 кінських сил. А замість звичайного заднього колеса встановив автомобільне колесо слік, як на болідах  Формули-1. Взагалі, ця марка японського мотоцикла завоювала звання «найшвидшого серійного мотоцикла  в світі» з максимальною швидкістю 303-312 кілометрів на  годину. До речі, це перший в Україні байк з подовженою задньою вилкою. Глядачам буде на що подивитися!

 

Серед автогонщиків свою участь у Гран-прі Вінниці підтвердив киянин Сергій Білик (екс-вінничанин). Його “Субару” вважається найшвидшою драговою машиною світу в стріт-класі. (Це серійне допрацьоване авто, призначене для гонок). Ще б пак! Адже під капотом корчу знаходиться 1200 «коней». Достатньо 1,3 секунди, щоб стрілка спідометра піднялася до сотні. Цього року Сергій встановив нову коробку передач на авто, тож побачимо, чи вдасться йому досягти перемоги.

Наш вінничанин Руслан Шевчук планує позмагатися одразу в двох класах: авто та мото. А також вразити глядачів видовищним дріфт-шоу з густим димом, ревом мотора та шматками паленої гуми. Гонщик тричі вигравав Чемпіонат України по мото дрегрейсінгу. Які результати спортсмен покаже цього разу, дізнаємося вже на першому етапі змагань 13 травня. На черзі ще три:

  • 17-18 червня - другий етап

  • 19-20 серпня - третій етап

  • 16-17 вересня - четвертий

Слідкувати за напругою під час парних заїздів з телеметрією, відчути, як підскакує в крові адреналін від неймовірних швидкостей та запеклої спортивної боротьби за звання найкращого гонщика країни — це те, за чим варто приїхати на аеродром “Калинівка”. У глядачів буде можливість взяти участь у конкурсах та розіграшах подарункових сертифікатів від партнерів. Плюс під час змагань з дрегрейсінгу розігруватимуть 30 наліпок на заднє скло автомобіля. Вони дають право на 50% знижку при купівлі квитка на другий етап національної серії змагань з дріфтингу 8-9 липня, який пройде у Вінниці.  

Захід відбудеться за підтримки Вінницької міської ради та міського голови Сергія Моргунова. Організатор змагань – Вінницька федерація драгрейсингу та дріфту (VFDD). Для проведення змагань запросили ведучого популярної передачі на телеканалі ВІТА Максима Никитенка.

Скільки коштує вхід

13 травня будуть ходити безкоштовні марштрутні таксі від зупинки “Водоканал (вулиця Київська) до Калинівського аеродрому і назад. Вхід на змагання — 150 гривень.  Дітям до 10 років вхід безкоштовний.

 

Класи в авто-дрегресінгу:

1. Клас передній привід “стріт”

2. Клас задній привід “стріт”

3. Клас повний привід “стріт”

4. Клас до 3,6 кубічних сантиметра з коефіцієнтами

5. Клас Атмо

6. Клас до 2,0 кубічних сантиметри

7. Клас анлім (будь-які машини, в тому числі і “про”)

 

Класи в мото-дрегрейсінгу:

1. Клас до 600 кубічних сантиметрів

2. Клас до 1.0 кубічного сантиметра

3. Клас Анлім

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Андрей Рудык

    Такий коментар може лише дебіл написати

    Задунайский Торонтуй reply Андрей Рудык

    Много вас, да...
  • Задунайский Торонтуй

    "Спорт" деб,лов.

  • Підреза Олег

    Телеметрія top fuel

     0.5 секунды  - пройдено 3 метра, скорость 118 км/час.



     1.0 секунда -  пройдено 15,5 метров, скорость 183 км/час.



     1.5 секунды - пройдено 38.1 метров, скорость 261 км/час.



     2.0 секунды - пройдено 70 метров, скорость 343 км/час.



     2,5 секунды - пройдено 115 метров, скорость 400 км/час.



     3,0 секунды - пройдено 172 метра, скорость 436 км/час.



     3,5 секунды - пройдено 238 метров, скорость 471 км/час.



     3,83 секунды - пройдено 304 метра (1000 футов) скорость 517 км/час.
  • Підреза Олег

    Драгстери top fuel набирають 100км\год до 1(!)секунди) а на виході більше 500км\год.У Кравченка, якщо не помиляюсь, 2000коней під капотом. Я був на змаганях коли він виступав) на повному приводі про у нього міг хтось виграти тільки якщо Кравченко помилявся при старті або тех схід.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up