Перед вибухами в Калинівці в небі бачили три безпілотники

Перед вибухами в Калинівці в небі бачили три безпілотники
Оди з вибухів на арсеналі боєприпасів журнаілст зафіксував з села Дорожне

•Причина вибухів на одному з найбільших військових складів боєприпасів на околиці Калинівки - диверсія.

•У цьому переконані місцеві жителі.

•Хто бачив безпілотники?

Журналіст RIA був у колоні активістів, які о другій годині ночі евакуювали мешканців села Дорожне Вінницького району.

-У нас є інформація, що люди ховаються у погребах, - каже голова колони кремезний, високий на зріст чоловік. – Щоб вони нас почули, треба голосно сигналити. Рухаємося з безперервними сигналами.

На вулицях – жодного ліхтаря. Біля одних воріт з’являється постать дівчини.

Відео дня

-Я тут з бабусею і дідусем, - каже вона схвильованим голосом. – Ми були у погребі.

Жінка літнього віку переконує чоловіка йти разом з ними. Той категорично відмовляється. «

-Нікуди я звідси не поїду, – відповідає той. – Що має бути, то буде

 Вибухи лунають безперервно. У той час, коли бабуся вийшла за ворота,  земля здригнулася, як від землетрусу. У небі яскраво-кровавим кольором спалахнув «гриб».

-Боже мій, Боже, там же тато, мама й брат!.. - голосно вигукує дівча. У її бабусі з переляку впала одна милиця. Машина з евакуйованими швидко набирає хід на виїзд з села.

Девятикласниця Тетяна, за її словами, бачила як перед вибухом у небі сильно мигали три літачки

Вже в машині дізнаємося, що дівчина 9-класниця, навчається у Стрижавській школі. Звати Тетяна (прізвище є в автора). Розповіла, що живуть у сусідньому селі Медвідка,

- Наша хата сама перша біля військової частини, - говорить вона. - Я зараз у бабусі, у Дорожному, бо звідси ближче до школи

Бабуся перериває розмову: «Нащо ж вони ту охорону забрали від нас? – говорить старенька. – Вчора хлопців відправили, а сьогодні вже бахкає». Таня пояснює, що біля арсеналу тривалий час знаходилися колишні бійці АТО. Вони встановили антену і охороняли таким чином склади від безпілотників. Каже, для них поставили будиночок, підвели туди світло.

-А вчора їх звідси відправили, - продовжує дівчина. – Мені мама розповідала. Всі люди були цим незадоволені. Вчора відправили, а сьогодні, бачите, що сталося.

Далі дівчина сказала: «Перед тим, як почало горіти й бахкати я бачила над лісом літачки. Їх було добре видно, бо сильно мигали світлом. Помигали-помигали і дуже швидко кудись полетіли. Я в цей час виходила на вулицю. Якщо мені було видно, то, думаю, ще хтось так само бачив».

Евакуйованих доправили до поліцейського блокпоста, їх там пересадили в інший автомобіль і повезли до Вінниці. Під час поїздки бабуся й внучка намагалися додзвонитися до батьків дівчини, але зв'язок з ними був відсутній.Дівчина каже, раніше батько наказав їм сховатися у погребі, говорив, що він з мамою і моїм братом також йдуть у погріб.

Ймовірність використання безпілотника припустив позштатний радник Міністра оборони Юрій Бірюков. Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбук.За його словами, боєць одного з постів встиг доповісти про дивний звук, схожий на шипіння. Після чого одразу почалася пожежа. Радник міністра зазначив, що територія арсеналу надійно охороняється по периметру.  

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Alexander Kominarets

    Колись це мало назву "пісьма с фронта"...)
  • Юрий Бондарук

    Не ту страну назвали Гондурасом))))) Посмотрел в ютубе свадьбу сына нашего "борца" генпрокурора и понял - НИКТО больше на Майдан не выйдет! Ибо НИЧЕГО НЕ МЕНЯЕТСЯ.......смысл там стоять ценой своих жизней? За что погибла НЕБЕСНАЯ СОТНЯ?
  • Жора

    Беспилотник очень легко вывести из строя с помощью магнетрона от микроволновки . Берём спутниковую антенну , ставим в фокус магнетрон от СВЧ, провода от магнетрона увеличиваем и подключаемые к микроволновые. Включает СВЧ на всю мощность, и направляем антенну на беспилотник. От СВЧ в дроне электроника и радиосвязь с базой глушится. И беспилотник просто будет лететь пока не сядет акум. Так обычно делают в войсках РЭБ. А я служил в войсках радиоэлектронной борьбы и шарю в этом деле)))))
  • Пупкин Вася

    Настало время ах...ренительных историй )))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло Від читача 13:38 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися? 10:27 У Бершаді попрощалися із загиблим від бандитської кулі поліцейським Максимом Зарецьким photo_camera 09:33 Ліквідували ще 800 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 23 квітня 09:00 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 08:44 Сьогодні вітаємо Юрія та Валерія. Історія та прикмети 23 квітня 08:00 Вакансії в Chopper, Green cool, Грош та 81 актуальна пропозиція роботи у Вінниці 21:12 Яку безкоштовну психологічну допомогу можуть надати сімейні лікарі? Ми дізналися 20:56 Вінничан закликають зменшити споживання електроенергії 20:18 «Вінницькі вовчиці» у Хорватії виграли престижний міжнародний турнір Adria Bowl photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up