Патрульні провели курс самооборони для вінницьких студенток

Патрульні провели курс самооборони для вінницьких студенток
  • Патрульні відділу зв'язків із громадськістю завітали до Вінницького торговельно-економічного інституту.
  • Поліцейські провели курс із самооборони для жінок.
  • Його організували в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства».

Розрізняють кілька форм насильства: сексуальне, фізичне, психологічне та економічне. Всі вони мають різні наслідки для постраждалих, суспільства та економіки. 

Найпоширенішим і найскладнішим для протидії є домашнє насильство, про це свідчить щорічне збільшення фіксації випадків. До початку повномасштабного вторгнення росії в Україну від домашнього насильства страждало близько 1,8 мільйона жінок. 

Сексуальне насильство — одне з найбільш загрозливих форм насильства, яке залишає вразливих людей з травмами на довгий час. В Україні воно зустрічається у різних проявах, включаючи насильство в сім’ї, домашнє насильство, сексуальну торгівлю та зґвалтування.

Відео дня

Ляпаси, стусани, штовхання, незаконне позбавлення волі, нанесення побоїв, мордування, заподіяння тілесних ушкоджень різного ступеня тяжкості, залишення в небезпеці, ненадання допомоги особі, яка перебуває в небезпечному для життя стані, заподіяння смерті — все це і багато іншого є фізичним насильством.

Тому на занятті інспектори розповіли та продемонстрували дівчатам, як захищатися у так званих «польових умовах» та як тримати себе «в руках» під час стресових ситуацій.

Студенткам патрульні також надали контакти, за якими вони можуть звертатись у разі конфліктних ситуацій.

Мета проєкту — не лише навчити жінок захищатись від кривдників. Правоохоронці прагнуть максимально привернути увагу громадськості до актуальної проблеми — подолання домашнього насильства. Тому потрібно працювати над тим, щоб таке явище взагалі зникло з наших реалій.

 

Читайте також:

«Це не ок!»: у Вінниці провели захід в межах міжнародної акції «16 днів проти насильства»

У Вінниці, щоб винайняти однокімнатну квартиру, потрібно віддати 73% зарплати

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up