Патрульна поліція не добирає кадрів. Для Вінниці шукають ще 100 «копів»

Патрульна поліція не добирає кадрів. Для Вінниці шукають ще 100 «копів»
  • Набір інспекторів патрульної поліції оголосили вкотре за останні місяці.
  • Не вистачає бажаючих іти служити «копами»?
  • В управлінні назвали пошук кадрів постійним процесом. 
  • Редакція порахувала нестачу поліцейських і дізналася, як відбирають нових.

Влітку редакція інформувала про набір у патрульну поліцію і на початку осені передавала нашим читачам інформацію для бажаючих працювати «копами». Зараз знову бачимо – прес-служба в соціальних мережах розміщує оголошення про конкурсний відбір кандидатів на роботу інспекторами патрульної поліції Вінниці.

У Фейсбуку читачі реагують на часті повідомлення патрульної поліції про запрошення на роботу ось такими коментарями:

«Оце провальна реформа, реклама про набір розвішана навіть у маршрутках, кого ви таким способом наберете? Ви би ще листівки по місту роздавали».

Відео дня
blockquote>

Щойно формували патрульну поліцію, то у Вінниці був великий конкурс. Претендувати 30 людей на місце. Щоб потрапити на роботу у новоствореній службі, до Вінниці приїздила молоді з інших регіонів.

Нагадаємо, що «патрулька» запрацювала на початку минулого року. Тоді в батальйон відібрали із тисяч прецедентів, які подавали заявки на конкурс, 225 «копів». Невже тепер не вистачає бажаючих працювати поліцейськими за 8 тисяч зарплатні? Чи на вакансії відгукуються не підходящі люди для непростої роботи патрульним?

– Процес набору на роботу вже став постійним, – каже прес-секретар управління патрульної поліції Вінниці Тетяна Фіщук. – І це не тому, що немає достатньої кількості кандидатів. У нас одні ще в процесі відбору, другі вже проходять навчання…

З рекламного оголошення патрульної поліції

Яка ж кількість вакансій в поліції Вінниці є сьогодні? За словами Тетяни Фіщук, є 150 вільних посад інспекторів патрульної поліції. Півсотні людей вже проходять навчання. Останній набір оголосили, щоб підібрати ще сотню майбутніх «копів». 

Набір нових людей у поліцію проводить Департамент, про що інформує на своєму сайті. Прямо там можна оформити заявку на участь в конкурсі. Крім Вінниці, підбирають кадри для ще 17-ти міст країни.    

У Вінниці заяви на участь у конкурсі почали приймати 9 жовтня і закінчать 7 листопада. Конкурсний відбір триватиме до кінця року – до 25 грудня. Які випробування треба пройти, щоб стати «копом», редакція дізналася раніше. Подивіться нормативи з фізпідготовки:



Крім здачі спортивних управ, кандидати в патрульні складатимуть тести. Перший – на загальний рівень знань, на наступних етапах відбору буле перевірка на знання законодавства та психологічне тестування. В кінці – співбесіда, а далі – кілька місяців насиченого курсу навчання і службової підготовки.

Тепер порахуємо, скільки буде патрульних у Вінниці на кінець усього цього тривалого процесу і скільки працює в цей момент. Виходить, що кількість інспекторів збільшиться.

Якщо набирають 150 людей (третина уже в процесі навчання), а штат батальйону після першого укомплектування налічував 255 «копів», то матимемо 405 патрульних? Ні. Як редакція уточнила у відділі кадрів патрульної поліції Вінниці через прес-службу, зараз працює в місті 194 патрульні поліцейські. 61 людина пішли з цієї роботи із різних причин.

– Зараз місто обслуговує 194 патрульних. Для більш швидшого реагування на виклики потрібно ще близько 150, – сказала Тетяна Фіщук.

До 194-х існуючих додаємо 50 нових, які проходять підготовку, і ще 100, яких відберуть до кінця року – виходить, що кількість «копів» у Вінниці збільшується у кінцевому рахунку до 344-х. Це значить, що сил на охорону порядку матимемо суттєво більше, ніж є зараз. Досі про нестачу патрульних поліцейських говорили і самі патрульні, і працівники Національної поліції, і пересічні вінничани, яким доводиться подовгу чекати приїзду наряду на ненадто екстрені виклики.

Нещодавно, як уже інформував 20minut.ua, патрульним поліцейським розшили повноваження і до служби з патрулювання міста, додали контроль за безпекою руху на автодорогах за межами обласного центру. Через це потреба у кадрах зросла.

Якими навичками має володіти кандидат, які документи треба подати для участі в конкурсі та як він відбуватиметься – дізнавайтесь у робочий час за телефоном: (044)-390-65-00 чи електронною поштою [email protected]. А заповнити анкету можна прямо на сайті департаменту патрульної поліції або в управлінні патрульної поліції Вінниці за адресою: вул. Ботанічна, 24.

Тим часом наші журналісти роздивились «рекламний» буклет для кандидатів в поліцію та склали з нього презентацію. Якщо все це здасте, то залишаться лише формальності з фотокартками та заявами.

 

 

Що гарантують патрульним?

  • Заробітна плата від 8000 грн.
  • Додаткові виплати у розмірі 2000 грн. на місяць за несення служби у Краматорську, Слов’янську, Маріуполі, Сєвєродонецьку, Лисичанську та Рубіжному.
  • Щорічна оплачувана відпустка тривалістю від 30 днів.
  • Безоплатне обслуговування поліцейського та членів його сім’ї у закладах охорони здоров’я МВС.
  • Компенсація 75% вартості санаторно-курортного лікування та відпочинку для поліцейського та 50% для членів його сім’ї.
  • Матеріальна допомога у разі ушкодження здоров’я під час несення служби.
  • Можливість отримання вищої освіти у вищих навчальних закладах системи МВС за державним замовленням.

Інформація Департаменту патрульної поліції 


Що від «копа» за це вимагають?

  • Патрулювання визначеної території для забезпечення публічної безпеки і порядку.
  • Швидке та ефективне реагування на правопорушення.
  • Виїзд на виклики громадян по лінії 102.
  • Забезпечення безпеки дорожнього руху.
  • Надання невідкладної допомоги громадянам.
  • Здійснення заходів, спрямованих на розкриття злочинів по гарячих слідах, а також протидія злочинності.

Обов’язки патрульного поліцейського 

А поки думаєте, чи потрібна вам така робота, можете спробувати себе у ролі водія патрульного авто - Гра: Допоможи копу доїхати до відділку.


Читайте також:

Нових вінницьких поліцейських побачимо у неділю. Як їх озброять (ІНФОГРАФІКА)?

Конкурс патрульних поліцейських. Скільки треба віджатися, щоб пройти?

Пропозиція на 8 000 зарплати. Шукають 150 бажаючих служити в дорожній поліції

Яким був перший рік існування поліції? У Вінниці святкують не тільки «копи»

Головний «коп» Вінниці Редван Усеінов: «Навіть Шумахер потрапляв у ДТП»

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (10)
  • Long John Silver

    Є помилки щодо комплексної вправи. 30-45 разів на турніку відіжметься хіба що олімпійський чемпіон. А взагалі потрібно орієнтуватись на наказ "Про затвердження Положення з організації перевірки рівня фізичної підготовленості кандидатів до вступу на службу в Національну поліцію України" від 09.02.2016  № 90
  • Вячеслав Пастернак

    Підтримки від ЛЮДЕЙ ВЖЕ НЕМАЄ, за такий короткий час.
  • Vladimir Molotov

    главное что-бы всем выдали табельные селфи палки
  • Oleksandr Stoliarov

    Радує, що твердолобих фанатів картонної поліції стає все менше та менше
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 11:10 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up