На Тяжилові збудують Палац спорту на 4000 місць. Люди дали «добро»

На Тяжилові збудують Палац спорту на 4000 місць. Люди дали «добро»
  • Спорт арену на 4000 місць почнуть будувати на Тяжилові вже цього року. Дозвіл від громади вже отриманий на обговореннях, які пройшли 25 червня.
  • Проектувальники та чиновники розповіли нові деталі проекту. Зокрема, про те, що буде в арені; де її розташують та чи зрубають дерева в «Інтегралі».

Протягом останнього місяця тривали громадські слухання щодо будівництва на Тяжилові спортивної арени, на яку виділяють 90 мільйонів гривень. Люди могли надіслати свої зауваження до мерії, які б врахували на обговореннях.

Але скарг та рекомендацій не надходило — про що сказала фахівець департаменту правової політики Ольга Ситник. Вона була модератором обговорень, які пройшли сьогодні, 25 червня, у приміщенні Соціохабу на Пушкіна, 11.

Відео дня

Нові деталі проекту

У громадських обговореннях взяли участь 53 вінничан та міські чиновники. Головний архітектор проекту Олександр Ковальчук презентував нові деталі проекту. Зокрема, він розповів, що:

  • Будівля буде двоповерхова та буде розташована в парку «Інтеграл», на місці футбольного стадіону
  • У ній можна буде проводити змагання з баскетболу, волейболу, гандболу, боксу та концерти.
  • У вільний час від подій — на арені зможуть займатися всі мешканці Вінниці
  • Поряд розташують автостоянку на 216 місць
  • Загальна місткість стадіону — на 4000 людей. Для різних подій його будуть «перебудовувати»: міняти розташування крісел, від чого буде зменшуватися або збільшуватися кількість місць. Для прикладу під час концерту максимальна кількість місць — 3100.
  • Крім Палацу буде відновлений благоустрій парку. Зроблять відкриті майданчики зі спорт тренажерами.

Після презентації проекту учасників обговорення зацікавило, що буде з деревами на території парку «Інтеграл».

— Частково насадження доведеться зрубати. Але це не буде масова вирубка. Пророблялися декілька варіантів і найкраще місце для розміщення майбутнього Палацу спорту — це футбольний стадіон в парку Інтеграл, — відповів проектувальник  Олександр Ковальчук.

— Але там гарне футбольне поле. Чи можна цей палац кудись перемістити? І скільки триватиме будівництво?

— Це найкраще місце розташування, — запевнив директор міського департаменту спорту Сергій Краєвський. — У цьому році має розпочатися робота. Але не певен, що будівельники встигнуть багато зробити: багато часу потрібно на розроблення документації. Ймовірно, встигнуть залити тільки фундамент під Палац спорту. Тому заплановано витратити 3 роки на будівництво.

Після 30 хвилин обговорень посадовці підвели межу та сказали:

— Давайте голосувати: Хто за будівництво Палацу спорту на Ватутіна, 18Б?

Руки з картками підняли всі. Ніхто не виступив проти. І також не було тих людей, хто б утримався. Рішення прийняли одноголосно.

Буде благоустрій «Інтегралу»

Раніше розповідали, що через нову спортивну арену відкладається благоустрій парку «Інтеграл». Проект облаштування нових доріжок, освітлення та зон для відпочинку в цій місцині переміг на «Бюджеті громадських ініціатив» у 2017 році. Вартість робіт — 860 тисяч гривень.

Куратор проекту — міський депутат Роман Андронійчук казав, що проект «на паузі» через Палац спорту. Адже невідомо було, місце розташування Арени та як вона виглядатиме. Тепер, за словами Андронійчука, є всі передумови, щоб зробити благоустрій «Інтегралу» вже у 2018 році.

— Враховуючи, що критий комплекс запланований на місці колишнього стадіону, то проект благоустрою «Інтегралу» буде реалізований в цьому році. Ми тільки почекаємо з візуалізацією та деталізацією проекту Арени, щоб спланувати, де буде будмайданчик та аби наш проект співпадав за стилем зі спортивною ареною, — сказав депутат.

Нагадаємо, цього року на Тяжилові хочуть відновити Літній театр за 200 тисяч гривень

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Юрий Бондарук

    так і назвати пропоную цей палац спорту "53 - за"!
  • З.А.Глядач

    КОЗЛИ,ви спочатку міст доремонтуйте! Чи вам вже ніяк не терпиться поміняти машинку?

    Порошок reply З.А.Глядач

    Та ти до*бав про цей міст писати...стоїть кран з розібраною гусеницею-вже місяць ніхто нічого не робив і робити не буде.

    З.А.Глядач reply Порошок

    Ти щось маєш проти? То мовчи і сопи в дві дірки. Чи тебе влаштовує така ситуація?
  • З.А.Глядач

    "У громадських обговореннях взяли участь 53 вінничан та міські чиновники."

    Цілих 53 громадян? А не забагато? Та й з тих 53 більшу половину становлять якісь малолітки. І цікаво,скільки з них живе у Тяжилові?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up