Отруєна собака Дана вижила. Волонтери лікують її і шукають нових хазяїв

Отруєна собака Дана вижила. Волонтери лікують її і шукають нових хазяїв
Одній із трьох собак, яких отруїли в парку Козицького, вдалось вижити. Її врятували прибиральниці з парку. Тепер за її життя борються волонтери та лікарі. Збирають гроші на лікування та підшукують нову сім’ю. У ветклініці волонтерів шокували, виявляється, собаку труять вже вдруге.

Сталась подія вранці, 30 жовтня. Тоді в парку Козицького за лічені хвилини невідомі отруїли трьох собак. За порятунок Дани одразу взялись прибиральниці, які підгодовували собак в парку.  Вони ж і стерилізували собаку місяць тому.

Інших собак рятувати не було змоги: одна  побігла помирати в невідомому напрямку, інша була з сусіднього двору, і приходила в парк гратись, тому до рук прибиральниць не йшла. На те, що врятують собаку й не сподівались, бо через отруту загинула й мати Дани. І сталось це надзвичайно швидко.

Відео дня

В перші хвилини в паніці прибиральниці різними способами намагались вивести отруту: давали вугілля, смекту і навіть горілку. Далі вже в телефонному режимі лікарі з ветклініки інструктували їх, як правильно рятувати собаку після такого отруєння. Кололи їй вітамін В-6, що протидіє препарату Ізоніазід, яким труять собак та інші препарати. 

Коли про трагедію з собаками дізналась волонтерка та активна вінницька захисниця прав тварин Катерина Христич, одразу кинулась на допомогу. Каже, собак добре знає, не раз бачила їх в парку. Спростовує всі «закиди» щодо їх агресивності до дітей та велосипедистів.

- Я ціле літо спостерігала за цими собаками.  Бачила тільки як вони лякають  голубів та граються із собаками, яких вигулюють хазяї, - говорить Наталя.   

На доказ дружелюбності тварин демонструє відео, яке зняла влітку. На ньому собаки поводять себе цілком мирно.

- Першого листопада я  відвезла Дану  в клініку. Вона поки що там.  Дана нічого не їсть, але встає і потрохи ходить. Лікарі слідкують за її станом та надають необхідну допомогу. Також в клініці зясувалось, що собаку труять вже вдруге! Тепер ми шукаємо для неї справжній дім та хазяїна, який би її оберігав, - говорить Наталя.

Та поки Дана одужує, на її лікування потрібні гроші. Якщо вам не байдужа доля цієї бідолашної собаки, допоможіть оплатити її лікування. Гроші можна залишити у ветеринарній клініці «2 Кота» (вул.. Пирогова, 119в, тел.: (096) 265-09-99)). Один день стаціонару коштує 60 грн. + крапельниці за необхідності.  

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (25)
  • Ilona Teteruk

    Слышали новость!!!

    Минобороны Украины сообщило об убийсте Игоря «Беса» Безлера.

    http://face-n.info/item/1971-minoborony-ukrainy-soobshchilo-ob-ubijste-igorya-besa-bezlera

  • Анонім

    Что же так мало камментов? Срочно ведь нужны деньги! А то ведь добрая собачка очень скоро окажется на улице, т.к. никому этот вечно воющий, глистоносный блоховоз с кучей болячек дома не нужен! Срочно нужна группа вконтактике по сбору средств и "пиару".

     

    Анонім reply Анонім

    Зiбрались тут три анонiста на всю Вiнницю i тикають своiми заiздженими коментарями по всiх сайтах. Такi грознi, що не хочеться навiть час втрачати, щоб щось вiдповiдати. Вдавитесь скоро вiд злостi. У вас стiльки негативноi енергii, що на всiх сепаратистiв вистачить. Вам туди.

    Смайлик reply Анонім

    так написало, что сразу видна сила мысли и аргументы все по полочкам разложены. В общем - идеал неанонима. Нет аргументов - оскорбления их заменят!

    Анонім reply Смайлик

    Завидно)))

    Смайлик reply Анонім

    чему завидно?
  • Анонім

    Жизнь не сложилась у кого то. Вот и согнал злость на собаках. Такими делами занимаются импотенты - неудачники - трусы - злобливые "маменькины сыночки" и т.п. отбросы жизни. У нормального человека другие проблемы.
  • Ehvelina Mironenko

    анонист иди лікуйся
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up