Остання шана Герою: попрощалися з Євгенієм Барбарським з Крижопільської громади

Остання шана Герою: попрощалися з  Євгенієм Барбарським з Крижопільської громади
  • У понеділок, 8 травня, в с.Куниче відбувся чин поховання над Героєм Євгенієм Барбарським. 
  • Його рідні, друзі, односельці, представники влади та жителі громади прийшли, щоб попрощатися з відважним бійцем та вшанували його пам’ять.

Сотні людей прийшли попрощатися з Героєм — військовим медиком лікувального відділення медичної роти, який загинув 3 травня 2023 року в районі Костянтинівки на Донеччині. Про це повідомляє Крижопільска газета.

Земляки проводжали Євгенія Васильовича вулицями Куничого – тими вулицями, якими він не один рік спішив допомагати всім — старшим і молодшим, односельцям і приїжджим. Проводжали до місця, що мало б чекати його ще дуже довго — бо ж був молодим, життєрадісним, сильним і мужнім. Але вкотре підтвердилася розпачливо-гірка істина: війна забирає кращих.

…Коли Героя після відспівування винесли з храму, знову пішов дощ. Його холодні краплі робили ще ряснішими людські сльози на скорботному мітингу, що відбувся на сільському кладовищі.

Відео дня

На зображенні може бути: 10 людей

Староста Соколівського старостинського округу Олег Хитрук каже про Женю як про надзвичайно щиру й добру людину. Мабуть, неможливо знайти того, кому він відмовив у допомозі чи кого образив. Він жалів усіх і все. Навіть гніздо ластівок на хаті не схотів руйнувати — навпаки, спеціальну поличку для птахів прилаштував.

На зображенні може бути: 9 людей та текст

Це ж підтверджують щемливі розповіді його землячок, зокрема Світлани Чепіль. Патріотом, людиною слова і неймовірно доброї душі називає Євгена Васильовича його колега-військова.

Сусідка Жені з болем говорить, що він, колись дуже розумна, добра дитина, а в дорослому житті — справжній патріот — заплатив найвищу ціну за те, щоб Україна вистояла у цій страшній війні. І просить підтримувати наших захисників, не забувати, у якому пеклі вони нині боронять рідну землю та кожного з нас, розуміти, який це біль — матерям хоронити своїх дітей.

На зображенні може бути: 9 людей

Володимир Мороз передає мамі Героя прапор держави, яку боронив її синочок і за яку він віддав своє життя.

На зображенні може бути: 5 людей

А матуся ледь тримається на ногах — бо через російських загарбників, їхніх посіпак назавжди болітиме вселенським болем її серце, бо їй, разом з тисячами українських матерів, доводиться переживати найстрашніше горе. І навіть в останні хвилини прощання вона просить розпачливо свою кровиночку: «Женчику, скажи до мене ще хоч раз мамусю…».

Редакція «20 хвилин» висловлює щирі співчуття рідним загиблого Героя.

Нам є ким пишатися і за що боротися! Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися!

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.

 

Читайте також:

Прикордонника Олександра Крамаренка нагородили орденом «За мужність». Посмертно

Військовослужбовець «Снайпер» розповів про війну на Східному напрямку

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (46)
  • Галина Оліянчук

    Вічна пам'ять герою, співчуття рідним
  • Tetyana Poberezhna

    Вічна та світла пам'ять Герою!
  • Людмила Решовська

    Вічна пам'ять
  • Аня Власюк

    Вічна пам'ять і царство небесне герою щирі співчуття рідним загиблого

keyboard_arrow_up