Операція «Первоцвіт»: за продаж підсніжників загрожує штраф до 3 655 гривень

Операція «Первоцвіт»: за продаж підсніжників загрожує штраф до 3 655 гривень
  • Інспектори «Муніципальної варти» незабаром розпочнуть здійснення операції «Первоцвіт-2022». Спільно з правоохоронцями та представниками державної екологічної інспекції будуть виявляти незаконний продаж ранніх червонокнижних рослин.

Такі рейди у місті проводяться щорічно.

«Групи будуть працювати як по вулицях міста, так і на ринках Вінниці, — зазначає начальник «Муніципальної варти» Віталій Чигур. — В разі виявлення торгівлі первоцвітом будуть складатися протоколи про адмінправопорушення, сума штрафу сягатиме від 340 до 1360 грн. Працівники екологічної інспекції штрафують в залежності від кількості стебел».

Державна екологічна інспекція у Вінницькій області попереджає: за порушення порядку придбання чи збуту рослин, занесених до Червоної Книги України, тягне за собою накладення штрафу від 1700 до 3 655 гривень з конфіскацією.

Відео дня

Масовий збір та продаж рідкісних рослин призводить до послаблення, а у невеликих місцях зростання до повного пригнічення насіннєвого поновлення, — говорять фахівці екоінспекції. Крім цього, дуже часто первоцвіти знищуються з кореневою частиною, що призводить до фізичного знищення популяцій.

«Тому за масове знищення ранньоквітучих весняних рослин вінничани відповідатимуть за законом», — додав Віталій Чигур.

 

Читайте також:

Збої в роботі «Приватбанк» та «Ощадбанк». Також зазнали атаки сайти Міноборони та ЗСУ

У цей день вітайте Ганну та Симона. Історія, традиції, заборони 16 лютого

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up