Одна розетка на 40 квартир: на Академічній продають електрику вдвічі дорожче

Одна розетка на 40 квартир: на Академічній продають електрику вдвічі дорожче
  • Мешканці будинку на Академічній, 56а платять за світло в складчину
  • Це по 400 — 700 гривень на сім’ю кожні два-три тижні
  • Обленерго каже, що давно зробило б енергопостачання за нормальною ціною, але електромережі на балансі забудовника «Гніванський кар’єр»
  • Влада вкотре обіцяє вирішити цю проблему

Показники за електроенергію з 40 квартир на вулиці Академічній, 56а рахує єдиний лічильник. Суму мешканці ділять порівну, незважаючи на те, хто скільки споживає та платять по комерційному тарифу — 2,48 грн за кіловат (Середня ціна на кіловат для населення — 1,29 грн, — авт.).

Майже кожні два-три тижні мешканцям дев’ятиповерхівки нараховують новий борг. Мешканці кажуть, що все через забудовника «Гніванський кар’єр», який в кінці будівництва захотів зробити ще одну прибудову та не узгодив це питання з обленерго.

Читайте більше про цю історію: «Щомиті можемо згоріти». Дім в Пироговому має один на всіх електричний кабель

Відео дня
blockquote>

Так триває вже три роки

Керівник компанії-забудовника «Гніванський кар’єр» Віктор Берещук, за словами жителів,  відмовляється виконувати свої зобов’язання. Мешканець будинку Андрій Дудник розповідає, що забудовник не виходить на зв’язок уже два роки.

Previous Next

— Коли укладав з забудовником договір купівлі-продажу, він мене запевнив, усе чудово, — каже Дудник. — А коли почали заселятися, газ та вода — є, світла — немає. Ймовірно, світло з’явилося б раніше, якби «Гніванський кар’єр» не збудував ще один під’їзд з квартирами, який не узгодили з РЕМом («Вінницяобленерго» — авт.) Так, Берещуку не дали дозвіл та він вирішив не проводити світло в інші квартири.

Незважаючи на дороговартісну електрику, квартири в будинку не з дешевих. На сайті DOM.RIA власник однокімнатної квартири встановив ціну — 17 тисяч доларів (467 тисяч гривень — авт.), при вартості "квадрату" — 11500 гривень

Трансформатори на балансі забудовника

У компанії «Вінницяобленерго» про проблему будинку на Академічній, 56а добре знають. Кажуть, що всі роботи там виконані, є нові трансформаторні підстанції, але надати людям світло за звичайним тарифом поки що не можуть.

— Кабельна лінія до будинку прокладена. Минулого тижня робоча комісія склала акт про прийом електричних мереж трансформаторних підстанцій в експлуатацію, за участі представників «Вінницяобленерго». Але ці трансформатори з кабельною мережею на балансі «Гніванського кар’єру». Сплачувати за звичайним тарифом люди зможуть лише тоді, коли організують ОСББ. Та не будуть мати нічого спільного з фірмою-забудовником, —  розповів заступник технічного директора з перспективного розвитку «Вінницяобленерго» Олександр Серб.

Не дзвоніть більше, будь ласка

Журналіст спробував зв’язатися з керівником фірми-забудовника «Гніванський кар’єр» Віктором Берещуком. Але чоловік відмовився щось коментувати.

— Не дзвоніть сюди більше, будь ласка, — коротко відповів чоловік та поклав трубку.

На інші номери, що були вказані як контакти з підприємством, протягом підготовки публікації ніхто не відповідав.

Віктор Берещук керує не тільки товариством «Гніванський кар’єр». За даними ресурсу Youcontrol, він має частку (або володіє повністю) чи керує ще 17 компаніями.

Тільки одна з них — ТОВ «Брус» припинила своє існування в липні 2016 року. Якщо скласти активи (статутні фонди) всіх компаній, то вийде, що Віктор Берещук керує та володіє майном на 3 мільйони 340 тисяч гривень.

Усі компанії зареєстровані у вінницькому регіоні. П’ять з сімнадцяти компаній за однією юридичною адресою — Гнівань, вулиця Соборна, 85 (колишня Леніна — авт.). У цій будівлі знаходиться офіс фірми «Гніванський кар’єр».

Більшість підприємств спеціалізується або на переробній промисловості (виготовлення будматеріалів), або на добувній промисловсті (добування піску, гравію, крейди тощо). Хоча є й винятки — наприклад, гніванське ОСББ «Тріумф-Б», де головує Віктор Берещук; ГО «Джерело надії», що допомагає дітям з інвалідністю, де Берещук є в списку засновників.

 

Світло отримуватимуть стабільно. Але за більшим тарифом

Володимир Васілієв, депутат міської ради

— Питання мешканців будинку на Академічній тримаємо під контролем. Були проблеми з електроживленням, ніяк там не могли запустити підстанції. Але сьогодні підстанції вже поставили, зараз закінчують оформляти папери договору на підключення. Думаю, що на цьому тижні підстанція буде вже включена в основному режимі. Поки що трансформаторна підстанція залишиться на балансі у «Гніванського кар'єру». Як і схема оплати за електрику для цього будинку. Але говорив з Броварником (заступник губернатора Вінниччини — авт.), Моргуновим (мер Вінниці — авт.) і будемо переводити підстанції на баланс міського «обленерго». І як тільки це буде - мешканці будинку стануть платити за тарифом для населення.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Danil Nelidov

    Мда..
  • Анонім

    голосуйтэ за моргошу єздчьо!

    Anonymous reply Анонім

    А це чудо Васільєв - 3 роки як мойша водив

    людей за носа, обіцяючи допомогти підключити будинок до електроенергії - тільки проголосуйте.

    Пенсіонери прогологсували - та ще й досі вірять в його казочки .

    Добре що нарешті всі побачать як влада дбає про мешканців міста - тобто про свій стрімко падаючий рейтинг.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв українців за кордон 13:20 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 13:03 У Вінниці випав помаранчевий дощ. Знову піски Сахари? 12:26 Льодовий клуб у Вінниці передали «Дирекції парків». Що з нею буде? Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 12:07 Адреси, де у Вінниці 24 квітня тимчасово не буде світла чи води 11:20 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 10:45 Загинув у вересні 2022 року. Сьогодні прощаються з солдатом Олександром Дячуком 10:05 На Вінниччині під час ремонту каналізації загинув чоловік 09:05 Заміські комплекси поруч з Вінницею, де можна відпочити з родиною (партнерський проєкт) 09:03 Ліквідували ще 880 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 24 квітня 08:05 Сьогодні вітаємо секретарів та водопровідників. Історія та прикмети 24 квітня 08:00 Альпійські шале як вдала інвестиція: 22% річних в євро (Новини компаній) 21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up