Облрада підтримала перейменування бібліотеки Тімірязєва

Облрада підтримала перейменування бібліотеки Тімірязєва
  • Профільна комісія обласної Ради підтримала перейменування Вінницької обласної універсальної наукової бібліотеки імені К. А. Тімірязєва. Відповідне рішення розглядали та прийняли 13 липня.

Депутати обласної ради підтримали проєкт рішення «Про перейменування Вінницької обласної універсальної наукової бібліотеки імені К. А. Тімірязєва».

Пропонувалося змінити назву закладу на «Вінницька обласна універсальна наукова бібліотека», затвердити її оновлений Статут і доручити виконавчому апарату обласної Ради організувати вивчення громадської думки щодо присвоєння імені Вінницькій обласній універсальній науковій бібліотеці.

«Одним із найважливіших було питання про перейменування Вінницької обласної універсальної наукової бібліотеки імені К. А. Тімірязєва. Депутати врахували думку колективу закладу й одноголосно підтримали рішення залишити назву без прізвища російського науковця, тобто – Вінницька обласна універсальна наукова бібліотека, — зазначила Наталія Замкова. — Депутати також підтримали клопотання начальника обласної військової адміністрації та профільного департаменту ОВА про преміювання деяких керівників наших комунальних закладів відповідно до оцінки їхньої діяльності.

Відео дня

Довідка

Вінницька обласна універсальна наукова бібліотека ім. К. А. Тімірязєва одна з найбільших книгозбірень області, інформаційний, культурно-просвітницький, науково-методичний, координаційний центр для бібліотек всіх систем і відомств регіону, головне книгосховище та депозитарій краєзнавчої літератури Вінниччини.

Бібліотека розташована в центральній частині міста, в будівлі, яка є пам'яткою архітектури. Завдяки унікальному фонду універсального характеру, сучасним підходам до організації діяльності та бібліотечно-інформаційного обслуговування читачів, запровадженню новітніх інформаційних технологій, бібліотека має високий рейтинг у мешканців територіальних громад Вінниччини й користується авторитетом не лише в регіоні, але є однією з найкращих обласних книгозбірень України.

 

Читайте також:

Чи заборонять очне навчання під час війни? Президент відповів на петицію

В Україні очікується короткочасне похолодання та дощі. Що чекати вінничанам?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Читач68

    Бачу ватнику Олег Касьуов не подобається перейменування, бо він натякає на об'єкти які збудовано за часів совка, . А це часи окупації нашої країни рашистами. Окупація рашистами нічим не краще за окупацію фашистами.

    Але Олегу каськову нєпанять
  • Читач98

    Ну, якщо вулицю перейменували, то логічно, що й обласна бібіліотека повинна позбутись отого радянського атавізму. Парк імені..., бібіліотека імені..., університет імені... Все це пережитки радянської епохи. Та й імена все більше російські. Досить з нас цієї радянсько-російської пропаганди!

keyboard_arrow_up