«Ну як без матюків?» Вінничани про заборону нецензурної лексики

«Ну як без матюків?» Вінничани про заборону нецензурної лексики
  • Запитали у вінничан як вони ставляться до проекту закону про заборону нецензурної лексики.
  • Деякі з опитуваних відповідали, що цей закон «на часі». Інші казали, що це «дебілізм».
  • А як ви вважаєте? Залишайте свої відповіді у коментарях.

Оксана (33), у декретній відпустці:

— Позитивно. Бо це непристойна лексика, а в нас ростуть діти і ми хочемо, щоб вони зростали в нормальному суспільстві. Щоб ми могли висловлювати свої емоції нормальними, правильними словами. Сама я матюкаюсь дуже рідко, в екстрених випадках і працюю над тим, щоб не лаятися.

 

Відео дня

Олександр (30), водій:

— Нормально. Але мені здається, що зараз потрібно займатися іншими речами, а не забороною матюків. У країні триває війна, а вони займаються всяким дебілізмом.

 

Надія (60), пенсіонерка:

— Байдуже. У моєї онуки зараз канікули, гуляємо. Я навіть не вмикаю телевізор. Хоча, напевно, я скоріше проти, аніж за такий закон.

 

Микола (32), програміст:

— Негативно. Ну як без матюків? Іноді висловитися можна тільки нецензурною лайкою. Звісно, це потрібно контролювати на рівні дитсадка, школи, у людних місцях. Але не на рівні Верховної Ради, це дурниця.

 

Ніна (44), менеджер ЗЕД:

— Позитивно. Цей законопроект стосується людей, що працюють на ТБ і радіо. І на широкий загал вживати нецензурну лексику неприпустимо. А в повсякденному житті, як казала Супрун, коли треба — то можна.

 

Валерій (56), підприємець:

— Нормально. Такий закон має бути, оскільки культура поведінки в Україні дуже низького рівня. Йдуть хлопчики, яким 7-8 років, та чуєш від них мать-перемать. Це ні в які рамки не входить.

 

ДОВІДКА. На сайті Верховної Ради опублікували законопроект «Про протидію лихослів'ю» (про дематюкацію мови). Автор — народна депутатка Ольга Богомолець. 

Мета проекту закону зробити так, щоб лайка зникла з ТБ, публічних виступів, ЗМІ, в тому числі з інтернет-ЗМІ. Цікаво те, що перелік нецензурної лексики має скласти Кабмін.

Якщо з ефірів телеканалів чи зі сцени людина скаже лайливі слова, то повинна буде сплатити штраф — від 680 до 1275 гривень. Або ж 40-60 годин громадських робіт (чи 1-2 місяці — виправних). Або адміністративний арешт на строк до 15 діб.

Гроші зі штрафів Богомолець пропонує перераховувати на підтримку та розвиток Українського культурного фонду. Зараз цей законопроект розглядає комітет з питань свободи слова та інформаційної політики.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (11)
  • Вася

    А ось Порошенко - матюки чи ні (є роліки виступу у Кам'нець-Подільському  (4 липня)?. Та можно зробити поправку, коли людина (знов про Порошенко)  п'яний? Ми ж усі, як вип'ємо - йдемо до Росії.
  • Daily

    як з вафлями  будуть справи?
  • Serj Vavryk

    Подаруйте хтось йому мізків, бо випали в дитинстві при падінні.
  • Vercetti15

    селюки не выживут - у них матюки в генах

    Ols Kat reply Vercetti15

    селяне разговаривают по-украински, а большинство матов русские
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up