Новий фонтан зі сквером збудували у районі вулиці Київської

Новий фонтан зі сквером збудували у районі вулиці Київської
  • У мікрорайоні «Можайка», що поблизу лікарні швидкої меддопомоги, завершили будівництво скверу з фонтаном. 
  • Його зробили на місці, де раніше був пустир. На нову зону відпочинку витратили майже 1 мільйон гривень.
  • Ідея об’єкту належить мешканцям, які отримали фінансування з бюджету завдяки «Бюджету громадських ініціатив».

У тихому мікрорайоні «Можайка», у 1-му провулку Київському, поблизу якого є лікарня швидкої медичної допомоги (міська лікарня №2), завершили побудову нової зони відпочинку.

Раніше тут був пустир перед магазином. А тепер є невеликий сквер з пішохідними доріжками, ліхтарями та фонтаном.

Відео дня

Оскільки у Вінниці була декілька днів плюсова температура, будівельники наважилися протестувати роботу фонтану. Це відзняв один з місцевих жителів, Юрій Соколов:

Цей проект — ідея місцевих жителів. Хоча під час його впровадження, структуру ініціативи змінили. Зокрема, замість пішохідного фонтану — зробили стандартний, з чашею на поверхні, а не під землею; і також відмовилися від облаштування тренажерів, бо це не входило в рамки кошторису.

Серед недопрацювань проекту — тропа на ґрунті, де весною не зможе вирости газон. І це є очевидна помилка в проектуванні доріжок: люди проклали коротший шлях до магазину по діагоналі замість того, що проектувальники зробили по периметру.

На реалізацію всього проекту витратили 937 тисяч гривень. Підрядник — товариство «ЮНІК-Л».


У коментарях пропонуємо порахувати скільки у Вінниці є фонтанів? Для прикладу, тільки у Центрі міста їх десять: фонтан Roshen, три фонтани біля міськради, два фонтани на Європейській площі, один фонтан з двома чашами на Театральній, по одному фонтану біля Арки, у Центральному парку і перед Універмагом.

Читайте також: 

Головне фото: fb.com/SAMorgunov

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Міша Ткаченко

    Топчик!класно шо і на можайці навели красоту!Молодци!
  • Андрей

    ПОЗОРИЩЕ!!! НА МОЖАЙКЕ ТЕПЕРЬ ЕСТЬ СВОЙ ПАМЯТНИК КОРУПЦИИ!
  • Антон

    Хтось може показати тим уйоб...м з «Юнік-Л» що можна побудувати за 40 000$ ??? Скинути фотографії будинків, котеджів з сайту Дом.Ріа за 40000 доларів? А тут якийсь сраний фонтан, 3 лавки і 10 метрів тротуарної плитки!!! Щоб ви здох..и, ганд..и! Коли ви вже нажеретесь???

    Андрей reply Антон

    100%
  • Радмила Ковалева

    937 тисяч і Три лавочки??????????? ЯК???? Де Вы бачите Ліхтарі???? Ми виграли проект на мільйон....Я не вважаю це виконаним проектом а самим настоящим відмиванням коштів.....на жаль.....за Можайку прикро.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон 13:20 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 13:03 У Вінниці випав помаранчевий дощ. Знову піски Сахари? Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 12:26 Льодовий клуб у Вінниці передали «Дирекції парків». Що з нею буде? 12:07 Адреси, де у Вінниці 24 квітня тимчасово не буде світла чи води 11:20 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 10:45 Загинув у вересні 2022 року. Сьогодні прощаються з солдатом Олександром Дячуком 10:05 На Вінниччині під час ремонту каналізації загинув чоловік 09:05 Заміські комплекси поруч з Вінницею, де можна відпочити з родиною (партнерський проєкт) 09:03 Ліквідували ще 880 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 24 квітня 08:05 Сьогодні вітаємо секретарів та водопровідників. Історія та прикмети 24 квітня 08:00 Альпійські шале як вдала інвестиція: 22% річних в євро (Новини компаній) 21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up