Нова монетизація субсидій: як і кому даватимуть гроші на комуналку

Нова монетизація субсидій: як і кому даватимуть гроші на комуналку
  • Навесні почнуть давати «живі» гроші на комуналку отримувачам субсидій з держбюджету.
  • Пенсіонери отримають ці кошти разом з пенсією, усі інші - на картки «Ощадбанку». Розраховуватися за комуналку субсидіанти будуть самостійно.
  • При тому, діятиме ще одна модель монетизації, яку запровадили з 1 січня 2019 року.

Уряд вкотре змінив систему субсидій на оплату комуналки. У березні стартує ще одна модель монетизації. Субсидії даватимуть «живими» грошима на руки, а люди самостійно будуть розраховуватися за комуналку. Про це йдеться у постанові Кабміну №62 від 6 лютого.

Суть нового механізму — домогосподарство може одразу використати залишок з субсидії на власний розсуд. Для прикладу, якщо родина щомісяця отримує субсидію в розмірі 1600 гривень, а платіжка за лютий прийшла на 1100 гривень, то 500 гривень залишиться на потреби цієї сім’ї.

ЯК ДАВАТИМУТЬ ГРОШІ. Гроші на комуналку отримають всі, кому було призначено субсидію з 2018 року. Так, в березні вінничани отримають готівку для оплати комуналки за лютий 2019 року. У квітні прийдуть гроші для розрахунку за березень, а у травні — за квітневу платіжку.

Відео дня

Пенсіонери будуть отримувати кошти з субсидії разом з пенсією — на пенсійну картку свого банку. Тим, у кого немає картки, субсидію разом з пенсією доставить «Укрпошта». За порядком, який визначений у постанові Уряду, пенсія + субсидія має надійти до 4 числа кожного місяця.

Люди, які не є пенсіонерами, будуть отримувати гроші з субсидії в «Ощадбанку». Для отримання грошового переказу необхідно буде звернутися до найближчого відділення «Ощадбанку» і надати паспорт, ідентифікаційний код.

Одночасно з виплатою грошового переказу кожному одержувачу субсидії буде відкрито персональний банківський рахунок, на який перераховуватиметься сума субсидії у квітні та травні. За порядком, який визначений у постанові, такі виплати будуть приходити до 11 числа кожного місяця.

Як передавали в прес-службі Кабміну, люди дізнаються про те, скільки отримають «на руки» у березні через SMS-повідомлення від банку або через повідомлення від «Укрпошти».

У департаменті соцполітики Вінницької міськради зазначали, що на таку монетизацію претендує понад 40 тисяч вінничан. Перерахунок обіцяють зробити автоматично, без додаткового звернення отримувачів субсидій у «Прозорі офіси» Вінниці.

МОНЕТИЗАЦІЯ НА ВИБІР. Також далі діятиме монетизація субсидій для тих, хто її вперше отримав у 2019 році. «Нові» субсидіанти отримуватимуть гроші на рахунок зі спеціальним режимом використання у «Ощадбанку».

Сам банк буде розпоряджатися, за які спожиті послуги виплачувати кошти з субсидії. Залишок можна буде отримати після завершення опалювального / неопалювального періоду. Подробиці

Цього року обидві схеми монетизації тестуватимуть. І за результатами аналізу їх ефективності діятиме одна, вже з травня 2019 року.

Нагадаємо, що субсидію можуть скасувати, якщо буде борг за комуналку — від 20 неоподаткованих мінімумів громадян (340 грн).

На субсидію також не матимуть права люди, які купили авто протягом останніх п’яти років; ті вінничани, у кого площа квартири перевищує 120 квадратних метрів, а будинку – 200 «квадратів». Так, систему субсидій ускладнили ще у травні 2018 року, і субсидії позбувся кожен другий-третій одержувач у Вінниці.

Читайте також:

Фото в матеріалі з архіву «20хвилин»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Стар Вит

    У квітні прийдуть гроші для розрахунку за лютий??? Опечатка?

    Валерий Чудновский reply Стар Вит

    Так, опечатка.
    Не за лютий, а за березень.
    Дякую!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled 09:18 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:36 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up