Нісани та саморобна “Таврія”. У центрі міста діє виставка електромобілів

Нісани та саморобна “Таврія”. У центрі міста діє виставка електромобілів

На Європейській площі, де зараз відбувається Європейський тиждень сталої енергетики була виставка електромобілів. На ній було сім електромобілів, серед яких є перероблена Таврія, кілька Нісанів та Шевроле.

 

Перший вінницький “електромобіліст” Руслан Бурко згадує, що минулого року він стояв на “Тижні сталої енергетики” один. А зараз власників електромашин в десять раз більше!

- Це гарна тенденція, - каже він. - Люди перестають фанатіти від “шумних двигунів та спорткарів” і нарешті почали піклуватися про матінку-землю. Майже щомісяця у Вінниці з’являється по новому електромобілю, серед яких найпопулярнішим є Nissan Leaf. Головне, щоб тепер місцева влада допомогла нам встановити зарядні станції у місті та області, що зараз є суттєвою перепоною для росту популярності таких машин.

 

Електромобілісти розповідають, що зараз у місті є два місця для зарядки - це повноцінна “електро заправка” біля ресторану DriveClub, що на вулиці Зулінського (колишня Тарнагородського) та ще одна на “Метро”. У майбутньому планують встановити ще одну “розетку” на Мегамолі.

Відео дня

Читайте також: На електрокарі можна проїхати 100 кілометрів за 10 гривень

- У області не набагато більше зарядок, - каже Руслан Бурко. - Є у Бару, у житомирському Бердичеві, а скоро ще буде у Гайсині. Туди зараз їде невеличка підстанція.

Поряд з іномарками на виставці був і електромобіль-”саморобка”. Його створили з вітчизняної “Таврії” студенти Вінницького вищого профучилища №11.

Над ним вони працювали більше півроку: витягнули двигун внутрішнього згоряння, а на його місце встановили електромотор від електрокара. Також придбали усю необхідну електронику та іонно-літієвий акумулятор. Скільки це коштувало не розповіли, але розказали, що акумулятор - це найдорожча їх “покупка”.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Данилюк Влад

    Ше десь Тесла по вінниці катається
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:09 П'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП на Келецькій photo_camera 13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up