Німецький журналіст відвідав Вінницю під час благодійного велозаїзду. Мішель збирає донати на ЗСУ

Німецький журналіст відвідав Вінницю під час благодійного велозаїзду. Мішель збирає донати на ЗСУ
  • Мішель Мертен — німецький журналіст з Люксембургу — подолав вже дві тисячі кілометрів на велосипеді. До Вінниці їхав з Бару.
  • Такий маршрут він долає вже другий місяць. Чоловік організував благодійний велотур, щоб збирати донати на підтримку України.

Вчора, 6 серпня, велосипедисти з міської та обласної спортивних шкіл, а також учасники місцевої велоспільноти зустрічали у Вінниці німецького журналіста з Люксембургу Мішеля Мартена. Про це розповідають у Вінницькій міській раді. 

Чоловік став організатором благодійного велотуру і збирає донати на підтримку волонтерів та Збройних Сил. Зокрема, допомагає розвивати харківський проєкт, метою якого є пакування сухпайків, опікується реабілітаційним центром для українських дітей в Карпатах. 

Відео дня

Маршрут Мішеля Мартена до Вінниці пролягав через Люксембург, Шенген, Нюрнберг, Пльзень, Прага, Освенцим, Краків, Львів, Івано-Франківськ, Бар. Чоловік возить з собою прапори Німеччини, Люксембурга, Польщі, Чехії та інших країн. А український – синьо-жовтий – пов’язав на себе:

– В Україні живуть чудові люди. У нас з вами схожа історія, адже 11 травня 1944 року Люксембург був окупований нацистами. Тому для нас 11 травня має таке ж значення, як для українців 24 лютого. Люксембург став однією з країн, які одразу почали допомагати Україні з амуніцією, – розповів Мішель.

 

Читайте також:

Вінницькі рятувальники розповідають людям про безпечне поводження під час спеки

Як в перші дні війни всі, так вони досі: розповідаємо історію волонтерства районних громад

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Людмила Картак Казанская

    Дякуємо!!!🙏✊🇺🇦
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    Завжди свіжа та перевірена інформація на нашому Телеграм-каналі 👉 https://t.me/+i-ok5yoWHO0xNTQ6

keyboard_arrow_up