«Ніби повернулися на Майдан, у вир Революції Гідності». Як у Калинівці згадували Героїв Небесної сотні

«Ніби повернулися на Майдан, у вир  Революції Гідності». Як у Калинівці згадували Героїв Небесної сотні
«Небесна Сотня — то вогонь в серцях», — промовляє рядки з вірша учасниця конкурсу Наталія Колесник (крайня праворуч) з Бережанського будинку культури, для занурення глядачів в атмосферу жінка створила відповідний фон...
  • Десятій річниці пам’яті Небесної Сотні присвятили у Калинівській громаді національно-патріотичний конкурс.
  • Як усе відбувалося і кого визнали переможцем?

Конкурс проходив під промовистим девізом: «В хоробрих серцях жива Україна — Перемогу чекає кожна вкраїнська родина!».

Творче змагання відбувалося в онлайн-форматі. З кожним з представлених номерів можна ознайомитися у Фейсбуці на сторінці Центру культури і дозвілля Калинівської міськради.

Учасникам пропонували проявити свої здібності у низці номінацій — «Літературно-музична композиція», «Читці», «Ансамблевий спів», «Вокал», «Авторський вірш».

Відео дня

Коли переглядаєш представлені номери, вкотре переконуєшся: скільки талановитих людей у Калинівській громаді. Всі вони — різного віку, загалом у конкурсі взяло участь 86 творчих особистостей.

Найстаршою з учасниць стала жінка, якій уже 86 років. Це Євгенія Кравчук з села Мончинці. До речі, вона стала однією з переможців у номінації «Авторський вірш».

Кожен виступаючий не тільки приємно вразив своїм талантом. Вони серцем торкалися спомину про тих, хто 10 років тому у Києві на Майдані поліг за незалежність держави.

Після Революції Гідності, як відомо, чимало її учасників відправилися на фронт протистояти російським окупантам.

Журі конкурсу назвало переможців в усіх номінаціях. Найкращими літературно-музичними композиціями визнали виступи представників сільського Будинку культури з Глинська та Сальницького сільського будинку культури. Учасники з Глинська назвали свою композицію «За наше краще майбуття Небесна сотня у вирій йшла», а з Сальника — «А ми — українці!», автором останньої є Надія Сотник.

Найкраще декламували свої твори четверо учасників: двоє з них зі старшої вікової групи, ще двоє з середньої. Перемогли Оксана Юхимчук з Мирненського Будинку культури та Влада Півник з Польової Лисіївки, а також Тетяна Білик з села Дружне та Ірина Байдалюк з Нової Греблі.

Серед ансамблів пальму першості журі віддало колективу під назвою «Чарівниці» з Корделівки (керівник Катерина Пархомчук) та вокальному жіночому тріо  «Переманочки» з Радівки.

Вокальний дует «Надія» Сальницького Будинку культури (керівник Віктор Ковальчук) та Іванна Рабокінь, завідувачка Будинку культури у Мончинцях, перемогли у номінації «Вокал».

Надія Рабокінь з села Нападівка здобула перемогу у номінації «Авторський вірш», ще одним переможцем у цій номінації є уже згадана Євгенія Кравчук.

Також грамотами нагороджені самодіяльні поети та композитори: Надія Завальнюк (Сотник), самодіяльна авторка віршів та музики, учасниця художньої самодіяльності Сальницького сільського будинку культури. та Надія Діхтярук — самодіяльна авторка віршів, учасниця художньої самодіяльності Котюжинецького сільського будинку культури.

«Ми ніби повернулися на Майдан, у вир буремних подій Революції Гідності», — зазначила одна з учасниць конкурсу. За її словами, Героїв тих буремних днів треба пам’ятати і розповідати про них молоді. Найкраще це робити у формі віршів, пісень, силами художніх засобів. Це більше привертає увагу і надовше відкладається у пам’яті.
 

Читайте також:

«Робимо шрапнель для орків». Волонтери з Шаргорода оголосили збір старих цепів і ланцюгів

Йому назавжди 21... Спомини про молодого снайпера, який поліг на Донеччині

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up