Обстріл ракетами і дронами-шахідами: хроніка подій у Вінницькій області 11 жовтня

Обстріл ракетами і дронами-шахідами: хроніка подій у Вінницькій області 11 жовтня
  • Пів дня сьогодні, 11 жовтня, і більше п'яти годин вчора, 10 жовтня, вінничани провели в укриттях. Другу добу поспіль росія продовжує обстрілювати міста України. 
  • Що відбувається у Вінниці? Публікуємо хроніку найбільш важливих повідомлень про обстріли в нашій області.  

18.00

Через обстріли на території області відкрили шість кримінальних проваджень

Ворог атакував об’єкти енергетичної інфраструктури на Вінниччині — розпочали розслідування, інформує пресслужба обласної прокуратури. Цитуємо повністю повідомлення, опубліковане на їхньому сайті наприкінці робочого дня: 

«За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури розпочато досудові розслідування у шести кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). 

Відео дня

За даними слідства, протягом 10-11 жовтня російські окупаційні війська здійснили ракетні обстріли та удари з безпілотників по об’єктах енергетичної інфраструктури Вінницької області. 

Так, 11.10.2022 ворог двічі атакував безпілотними літальними апаратами територію Ладижинської ТЕС. Унаслідок влучання боєприпасів відбулось руйнування об’єктів інфраструктури та тимчасове відключення блоків.

Внаслідок атаки постраждали шестеро осіб, загиблих немає. Фахівцями оцінюються масштаби пошкоджень. На місцях працюють слідчі, прокурори та екстрені служби».

17.23

У Вінницькій області ввели режим тотальної економії електроенергії

«Після повторних ударів по об’єктам енергоінфраструктури є серйозні руйнування. 242 населених пункт залишились без світла. Прошу вінничан поставитись із розуміннями, — пише голова ОВА Сергій Борзов. — Це вимушені тимчасові обмеження. Економія потрібна, щоб могли працювали лікарні, соціальні заклади. Інакше «Вінницяобленерго» буде вимушено ввести графіки аварійних відключень. Усі служби працюють над відновленням енергопостачання на Вінниччині».

 

15.18

Тероризм росії, який ми особливо відчуваємо впродовж двох останніх діб, не налякав вінничан. Натомість розлюбив та спонукав все більше донатити для ЗСУ на помсту. Склали для вам добірку місцевих організацій, через які можна надати допомогу нашим захисникам:

14.48

За сьогодні, 11 жовтня, Збройні Сили України знищили 20 крилатих ракет і 13 БпЛА-камікадзе.

Узагальнену інформацію щойно опублікували в телеграм-каналі Повітряних Сил ЗС України.

 

14.15

Енергетичні цілі на Вінниччині потрапили під обстріл ворога

Під час ракетної атаки ворог уразив два об'єкти критичної інфраструктури в Ладижині та у Вінницькому районі. Поранення отримали троє людей. На місці працюють рятувальники, повідомив голова ОВА Сергій Борзов.

 

14.04

Ладижинська ТЕС зазнала повторного удару

На сторінці ДТЕК Ладижинська ТЕС оновили публікацію про обстріл під час сьогоднішньої повітряної тривоги. Написали, що повторний удар російських терористичних військ відбувся у той момент, коли на місці працювали рятувальники.

Є постраждалі. За попередньою інформацією, шестеро людей. Їм оперативно надали медичну допомогу та доправили до лікарні. Серед поранених працівників підприємства немає.

В результаті обстрілу, додають, знову пошкоджено енергетичне обладнання підприємства. Коли буде дозволяти безпекова ситуація, працівники теплоелектростанції почнуть роботи з відновлення.

13.36

Під час другої хвилі атаки з 9.30 по 13.00 11 жовтня підрозділи зенітних ракетних військ, винищувальна авіація та мобільні вогневі групи ПЗРК знищили ще 14 крилатих ракет окупантів.

Інформує Командування Повітряних Сил ЗС України

13.19

Голова Вороновицької територіальної громади, заявив, що внаслідок ворожого обстрілу постраждав інфраструктурний об’єкт.

 

12.52 

Прозвучав сигнал відбою повітряної тривоги. 

12.15

СБУ закликає українців не знімати і не поширювати відео ворожих «прильотів». Чекаймо на офіційну інформацію.

12.11

Вінничани почали повідомляти, що чули два потужні вибухи. Офіційної інформації про влучання на цей момент немає. 

11.50

Фінансово маємо бути готовими до надзвичайних ситуацій

Про це голова ОВА Сергій Борзов заявив на нараді з питань проходження бюджетного процесу 2023 року у Вінницькій області.

«Аналізуємо завершення бюджетного року — за 9 місяців. Плануємо бюджет області на наступний рік. В умовах воєнного стану маємо іншу пріоритетність, — підкреслив Сергій Борзов. — Без зайвих витрат. Жорстка економія».

10.49 

З'явилося інформація про наслідки влучання в ТЕС. Як повідомляють джерела, жертв немає. 

10.35

Вінничани, не вистачає крові! Потрібні донори всіх груп з резус-негативним фактором

Вінницький обласний центр служби крові просить вінничан долучитись до здачі крові всіх груп. інформує: забір крові здійснюється з 8.00 до 15.30 з понеділка по суботу за адресою: вулиця, Пирогова, 48.

Формування запасів крові пов'язане з вчорашніми обстрілами державою-терористом восьми регіонів України та столиці, де є постраждалі внаслідок влучань російських ракет. Їх випустили вчора, нагадаємо, аж 83, 45 збила українська ППО: 

Також, як ми повідомляли раніше, є потреба у компонентах крові для поранених на фронті. 

10.22

Атака з Каспію триває  повідомили Повітряні Сили ЗС України

ЗСУ зафіксували повторні пуски! Бойова робота по ракетах триває!

 

Якими ракетами росія обстрілює Україну та чому не всі збиває наша ППО? На питання відповів журналістам речник Повітряних Сил Юрій Ігнат. Читайте тут

9.55

Унаслідок обстрілу Ладижинської ТЕС пошкоджене енергетичне обладнання станції

— На щастя, обійшлося без жертв. Наразі задля безпеки на об’єкті знаходиться критично необхідний персонал. Працівники знаходяться в укриттях, — повідомили у ДТЕК Ладижинська ТЕС.

На місці працюють відповідні служби. Коли буде дозволяти безпекова ситуація, енергетики проведуть оцінку пошкоджень та розпочнуть відновлення пошкодженого обладнання.

 

8.57

Протягом дня є висока ймовірність ракетних ударів  ДСНС

Вінничани отримали на свої телефон тривожне сповіщення від рятувальників. Сьогодні це вже було не тестування системи, а реальне інформування. 

8.51

Під час влучання в Ладижинську ТЕС ніхто не постраждав

Про це повідомив виконуючий обов’язки міського голови Ладижина Олександр Коломієць. — Всі живі. Постраждалих немає. Тримаємося! — написав Коломієць на сторінці у Facebook.

7.54

Два дрони-камікадзе атакували Ладижинську ТЕС

На місці працюють спецслужби. Інформацію підтвердив голова ОВА Сергій Борзов. Ми дізналися, що ще відомо, читайте тут: 

Нагадаємо, вчора, 10 жовтня, росія завдала ракетних обстрілів по багатьох містах нашої країни. Ми зібрали в одній публікації всю основну офіційну інформацію.


Читайте також: 

Якими ракетами росія обстрілює Україну та чому не всі збиває ППО? Відповідає речник Повітряних Сил

Як не захворіти в укритті та чи допоможуть у тому руханки? Запитали поради у лікаря

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Людмила Матищук

    Коли закінчиться війна..
  • Людмила Матищук

    Миру, усім бажаю МИРУ.
  • Електрик Вінниця

    Бобрусь приткни блять язика

keyboard_arrow_up