Небезпечні пляжі: який стан вінницьких водойм і чи можна там купатись?

Небезпечні пляжі: який стан вінницьких водойм і чи можна там купатись?
  • У Вінниці фахівці відібрали проби води на трьох міських пляжах та перевірили насиченість води киснем. 
  • Результати досліджень показали, що купатися у водоймах не можна. До того ж, й через карантин. 

 

З приходом теплої пори, жителі міста одразу ж направились відпочивати на береги водойм. Як і в попередні роки, купатись вінничани ходять на три пляжі: «Гонти», «Хімік» та «Центральний», які розташовані на берегах Південного Бугу.

За словами фахівчині міського управління Держпродспоживслужби Людмили Крутікової, купатися на вінницьких пляжах не можна, бо результати досліджень показали невідповідність води до санітарних вимог. При купанні забруднена вода може потрапити в ротову порожнину, викликавши гострий гастроентероколіт, основними симптомами якого є: біль у животі, нудота, блювота, пронос, підвищена температура тіла, загальна слабкість. Тому з метою недопущення виникнення інфекційних захворювань та погіршення стану здоров'я населення, купатись на пляжах не рекомендується.

У прес-службі Держпродспоживслужби нам сказали, що найближчим часом на пляжах встановлять таблички: «Купатись заборонено». 

Відео дня

Додамо, що під час засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій наголошували, що купатись на пляжах не можна ще й через карантин. 

Як пишуть на сайті міської ради, наразі, на міських пляжах поновлюють інформаційні щити з правилами поводження на воді, по наданню першої допомоги при нещасних випадках, а також таблички, де вказано межі зон відпочинку. Там будуть відремонтовані грибки, лавки, рятувальні вишки, роздягальні.

Минулого року, нагадаємо, на міських пляжах теж не рекомендували купатись, але жителі не дотримувались цих правил. Вінничани говорили, що «через шкіру паличка не потрапить, тому купатись не страшно». А рятувальники нарікали на те, що чимало вінничан розпивають алкоголь на пляжах. 

Читайте також: 

«Без масок і дистанції». Чому на Центральному ринку величезні черги

На Соборній горіла квартира: вогонь гасили дві пожежних бригади

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (14)
  • Don Sergii

    Спартак лучший
  • Elena Havtyrko

    Кожен рік одне й теж..купатись заборонено. Чому багатотисячне місто, з однією із найбільших річок України, немає місць з придатною до купання водою?
  • Римский Александр

    Всю жизнь купаюсь в Вишенском озере и всё нормально. Дно только и береговую линию надо в порядок давно привести.

    Торон Туй reply Римский Александр

    Антитела выработались.А у меня тут Онтарио. Смотришь с берега, метров на 6 видно дно. Никто не купается, считается что это грязная вода. Только в бассейнах.
  • Татьяна Гуменчук

    Шановна міська рада,а коли ми вінничани зможемо бачити таблички ,,Купайтесь на здоровя на пляжах нашого комфортного міста,,Коли ви почнете до сезону літнього готовити пляжі для відпочинку і купання?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up