«Приносять пиво, горілку і патефон» Як вінничани відпочивають на міських пляжах

«Приносять пиво, горілку і патефон» Як вінничани відпочивають на міських пляжах
  • Місто має три офіційні зони відпочинку: пляжі «Хімік», «Центральний» і «Гонти». Відпочинок на них цьогоріч заборонений через високий вміст лактозопозитивної кишкової палички.
  • Побували на «Хіміку» і роздивились наскільки вінничани дослухаються до заборон.

Середа, близько 10.00, на вулиці спека. Не дивлячись на будній день на пляжі «Хімік» більше 50 людей. Відпочиваючих умовно можна розділити на три категорії: ті, які купаються, ховаються від спеки у затінку і найбільш відчайдушних - засмагаючих.

Відпочиваючі продовжують прибувати на пляж. Більшість - люди похилого віку, але зустрічається молодь та сімейні пари з дітьми. 

Відео дня

- Більшість пенсіонери, бо молодь вся поїхала закордон, або на моря. Той хто залишився у Вінниці - десь працює, - каже пенсіонерка Лариса. - Ми ходимо у будні дні, бо на вихідних тут шумно. Приходить багато молоді, пари з галасливими дітьми. А ще п’яних багато.

На заборону купатись тут мало хто звертає увагу. Жінки запевняють, що купатись не бояться.

- Через шкіру паличка не проходить, - каже Лариса. - Головне, щоб вода не потрапляла до рота.

- Скрізь написано, що купатись не можна, але люди все одно купаються, - розповідає 84-річний Василь. - Нічого страшного в цьому немає. Це все періодами: от так налякають, але ніхто на це не дивиться. Я купаюсь вже 20 років, бо живу тут неподалік.

Заборона купатись на вінницьких пляжах існує вже не перший рік, але місто підтримує пляжі у належному стані. На пляжі є безкоштовні душеві кабінки та туалет.

Щоденно з 10.00 до 20.00 на пляжі чергують рятувальники. Вони також нарікають на велику кількість людей, які приходять на пляж розпивати алкогольні напої.

- У нас менталітет народу такий, що люди йдуть на пляж не купатись і засмагати, а пити. Народ йде з торбами: пиво, горілка, патифон. А на такій спеці багато не потрібно. Так з’являються неадекватні відвідувачі пляжів, - розповідає начальник міської рятувально-водолазної служби Петро Аксиненко.

У самих рятувальників повноважень втихомирити відпочиваючих немає: вони можуть тільки попередити та викликати поліцію. Петро Аксиненко розповідає, що телефонувати з пляжів доводиться частенько, адже «героїв», які дебоширять та лізуть у воду не тверезими вистачає.

- На щастя, цьогоріч на міських пляжах нещасних випадків не траплялось, - розповідає Петро Аксиненко. - але десь тиждень тому був нещасний випадок на озері олійножировому комбінату. Діставали хлопця 24-25 років. Їх було троє друзів. Один був зовсім неадекватний, інший вже встиг трохи відійти від алкоголю. У таку спеку пити алкогольні напої і лізти в річку... Вода і алкогольні напої просто не сумісні.

Опитування

Чи ходите ви відпочивати на міські пляжі?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (11)
  • Тинц

    Навіщо плавати? В затінку водка, пиво, шашлики, дівчата.
  • Vercetti15

    в этой воде даже бомжы не хотят плавать, только сумашедшие будут плавать в унитазе))
  • Vladimir Molotov

    мне жаль, но почитайте закон, где нельзя распивать...
  • Gena Surovtsev

    Забыли про спортплощадки. С 18-00 "оживает" волейбольная площадка, и стар и млад играют в волейбол, занимаются на турниках.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up