Не дотримувалися графіка відключень: комісія перевірятиме «Вінницяобленерго»

Не дотримувалися графіка відключень: комісія перевірятиме «Вінницяобленерго»
  • Жителі дев'яти регіонів скаржилися на недотримання операторами систем розподілу електроенергії графіків відключень.
  • Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг проведе перевірку. 
  • У списку операторів, на яких скаржилися, є й «Вінницяобленерго».

НКРЕКП перевірить дев’ять операторів систем розподілу за зверненнями споживачів щодо недотримання графіків відключень. Відповідне рішення ухвалили 27 грудня.

Перевірятимуть наступних операторів:

  • «Вінницяобленерго»,
  • «Закарпаттяобленерго»,
  • «Тернопільобленерго»,
  • «Хмельницькобленерго»,
  • «Львівобленерго»,
  • «ДТЕК Одеські електромережі»,
  • «ДТЕК Київські електромережі»,
  • «ДТЕК кКївські регіональні електромережі»,
  • «Полтаваобленерго».

— Відповідно до вимог законодавства при застосуванні аварійного розвантаження ОСР не повинен допускати дискримінацію між користувачами та має забезпечувати максимально можливий рівномірний розподіл обсягів зниження споживання між споживачами, — зазначають у НКРЕКП.

Відео дня

Якщо не буде обстрілів, свята пройдуть без аварійних відключень

Крана терорист може в будь-який момент завдати чергових масових ракетних обстрілів України. Тому ситуація залишається нестабільною.

У разі відсутності руйнувань на Новий рік не впроваджуватимуть аварійних відключень світла. Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

— Ми розуміємо, що росія готується продовжити атаки на українську енергосистему. Тож перебуваємо в щоденній готовності до нових масованих обстрілів. Це може статися будь-коли: сьогодні, завтра чи навіть напередодні Нового року. Хочу підкреслити: у разі відсутності обстрілів новорічні свята пройдуть без аварійних відключень, — цитуємо повідомлення. — Ворог прагне не лише вивести з ладу чергову підстанцію чи лінію електропередач. Він передусім націлений сіяти страх та паніку. Але йому це не вдасться. Ми віримо в себе, в нашу армію, в наших енергетиків, в наших партнерів. Ми вистоїмо, бо єдині, сильні та мотивовані боротися за рідну землю.

Деталі у наступному відео:

Режим економії електроенергії триватиме до весни

Дефіцит електроенергії через російські удари по об’єктах енергетичної інфраструктури, змінив режим роботи вінничан і їх побут. Люди намагаються підлаштуватись під прогнозовані графіки, проте і вони «дають збій».

Чому збиваються графіки та чому в сусідньому будинку не виключають світло, розповів керівник Вінницяобленерго Андрій Поліщук в ефірі радіо «Місто над Бугом».

За словами Андрія Поліщука, режим економії електроенергії триватиме всю зиму.

«Звикаємо до того що є, а весною побачимо. Давайте будемо відверті, пошкоджені трансформатори — унікальні споруди. Виконуються під замовлення. Термін виготовлення — від 6 місяців. У світі є десяток, може два, заводів, які їх виготовляють. Якщо їх одночасно всі почати виготовляти, теоретично за пів року можна зробити, а потім їх ще встановити», — зазначив Андрій Поліщук.

 

Читайте також:

Як діяти, якщо ви виявили вибухонебезпечний предмет? Поради та рекомендації

Не ігноруйте. Вінничанам нагадують про чотири види сигналу у разі екстрених ситуацій

Можливі ракетні удари. Що робити вінничанам після сигналу «Увага всім!»

Не нехтуйте власною безпекою. Правила безпечної поведінки у надзвичайних ситуація

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (52)
  • Dmytro Dmytrovich

    народ нас тупо розводять,нас знищують,а ви тішетеся шо вам світло подали   це все наше,а не їхнє  нас розводять як рабів.
  • Галина Данкевич

    Вінницька кругом прославляється
  • Добрячок Собі

    Дурять народ і гнуть далі
  • Татьяна Макарчук

    Дали график на 2 недели по2часа 3 раза в день в школе дети пишут без света. Дома уроки сделать невозможно. Так ещё и график не совпадает с отключения . Сегодня оператор сказала что 2часа это половина графика а полный 4. Уроки можно не учить. Техника включена... График дали а совпадений никаких.

keyboard_arrow_up