Назвуть лауреатів премії Волонтер-2020. Серед номінантів — вінничани. Чому нічого не заплатять?

Назвуть лауреатів премії Волонтер-2020. Серед номінантів — вінничани. Чому нічого не заплатять?
Дениса Романовського й Людмилу Радковську номінували на лауреатів конкурсу Волонтер-2020 - підсумки сьогодні увечері можна дивитися у прямому ефірі
  • Сьогодні, 30 листопада, журі назве лауреатів Волонтерської премії-2020.
  • Сім років тому її започаткувала спільнота Євромайдан SOS.
  • Номінантами є Денис Романовський і його цивільна дружина Людмила Радковська.
  • Волонтерська премія не грошова, так записано в умовах.
  • Можна дивитися онлайн трансляцію визначення лауреатів.

Майже всю лінію фронту проїхали Денис Романовський і Людмила Радковська. До того ж, неодноразово. Без Людмили Денису непросто. Він — незряча людина. Незважаючи на це, уже п’ять років займається волонтерством.

Їх двох не зупиняють навіть погрози бойовиків. Коли одного разу Денис показав на телефоні, які отримує повідомлення від «се парів», мороз по шкірі від прочитаного.

Запитаєте, як читає незрячий? З допомогою спеціальних програм. Або Людмила допомагає.

Відео дня

Про те, що сьогодні відбудеться визначення лауреатів, Денис розповів у телефонній розмові. Насправді він спокійно ставиться до різного роду відзнак. Має їх чимало.

Подяка міцна, як «соколи» із спецназу

Напередодні фіналу конкурсу Волонтерська премія-2020 Денис отримав нагороду від восьмого полку спецпризначення, що дислокується у Хмельницькому. Називає його бійців соколами.

Каже, у підрозділі служба особлива. Тому і хлопці служать особливі. З деякими з них знайомий особисто.

—Їхня подяка така фундаментальна і міцна, як «соколи» із спецназу, — так відгукнувся про відзнаку Денис.

За що нагородили?

Наприкінці літа представники командування цього підрозділу звернулися з проханням допомогти поставити «на ноги» медичний  автомобіль.

—Фактично машину треба відновлювати повністю, — розповідає Денис. — Дорого обійшовся капітальний ремонт двигуна. Та й на ремонт, чи заміну, інших вузлів і агрегатів витратили немало грошей.

Було непросто, але ми таки відремонтували для «соколів» колеса.

Коли разом з Людмилою доставили машину у розташування підрозділу, на Дениса чекала несподіванка. Йому вручили подяку від командира четвертого загону. За те, що допоміг у ремонті медичного автомобіля.

Два  авто уже доставили, третє привезуть

Не встигли відпочити від ремонту автомобіля для розвідників, як у Вінницю привезли ще дві машини, які пройшли фронтовими дорогами. Мова про «буси» Volksvagen Т-4. За їх ремонт знову відповідатиме Романовський.

Як пояснив Денис, один з них для 131-го батальйону.  «Другий «течик» ще невідомо кому дістанеться, — каже співрозмовник, слово «течик» від модифікації машини Т-4. — Цей транспорт особливий. Раніше він служив інкасаторам. Тому машина броньована. Важка, у два рази більше важить від звичайної моделі. Роботи буде більше. Відповідно, і коштів. Справимося! Хіба це перший раз».

Ще одну машину такої само марки і моделі мають доставити у Вінницю з Києва. Вона настільки «вбита», що своїм ходом не дійде. За словами співрозмовника, привезуть на лафеті.

До речі, Денису вдалося організувати ремонт понад десяти автомобілів для бійців на Донбасі.  

До речі, Людмилу Радковську також номінували на лауреата Волонтерської премії-2020.

Здебільшого мовчазна, у всьому терпляча молода жінка, завжди поруч з Денисом.

Більшість рейсів на війну вона провела за кермом автомобіля. Потрапляли у різні пригоди. Під обстрілами теж побували. Людмила також заслуговує на звання лауреата. Журі вирішить, хто стане лауреатом.

Можна дивитися у прямому ефірі

Як написали на сторінці спільноти Євромайдан SOS, сьогодні буде світлий вечір, буде багато розмов про нескінченний прояв любові, турботи, самопожертви, які одна людина може дати іншій, дати своєму народові.

Учасників онлайн зібрання привітають знані у країні люди. Серед них режисер, актор Ахтем Сеітаблаєв, Олександр Педан, Яніна Соколова,

Охочі можуть долучитися до перегляду трансляції визначення лауреатів Волонтерської премії-2020.

Тоді у прямому ефірі зможемо одними з перших дінатися про наших земляків. Окрім названих двох волонтерів, є й інші домінанти з нашої області. До речі, одна з них проживає в Іспанії, але своїми патріотичними вчинками також заслужила бути номінованою на премію .

Початок трансляції о 19-й годині. Вона відбуватиметься на Фейсбук-сторінці спільноти Євромайдан SOS

https://www.facebook.com/EvromaidanSOS/photos/a.335318776609138/2014552235352442

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:04 У Вінниці засніжило: містян просять пересісти на громадський транспорт photo_camera 09:57 Вінницька громада проводжає у вічність Захисника Михайла Шастуна photo_camera 09:27 На хабарі у 300 000 гривень попався директор енергопідприємства play_circle_filled photo_camera 09:20 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) Від читача 18:58 смс для Анечки 09:08 У трьох районах області знайшли уламки «шахедів». Один був у нездетонованому стані photo_camera 08:40 Робота у Вінниці: 94 свіжих вакансій від вінницьких компаній 08:37 Сьогодні вітаємо Дарію та Дмитра. Історія, заборони та прикмети 19 березня 21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося 14:51 Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up