«Навіть возили суші Героям на передову!» У Вінниці відзначили волонтерів-рестораторів (новини компаній)

«Навіть возили суші Героям на передову!» У Вінниці відзначили волонтерів-рестораторів (новини компаній)
  • Сергій Кудлаєнко відзначив рестораторів понад 70 закладів Вінниці, а також їдальню медуніверситету, які з початку повномасштабної війни безкоштовно годували та продовжують передавати смаколики та допомогу українським захисникам на передову.
  • Історії кожного з них — зворушливі і торкаються самого серця!
  • А щоби підтримати свого колегу — відомого ресторатора Валерія Сиверчука, який нині на фронті очолює медичну частину 4-тої танкової бригади, невтомні вінничани зараз ініціювали новий збір.

Коли почалася повномасштабна війна і всі їхні заклади були закриті, вінницькі ресторатори не опустили рук і одразу взялися за волонтерство. Кожен зорганізував власні команди і всі разом згуртувалися, аби у цей непростий час підтримати наших захисників та українців, які, тікаючи від обстрілів і бомбардувань, були змушені покинути власні домівки.

Лише за офіційною статистикою, за ці місяці вінницькі ресторатори безкоштовно нагодували понад 300 тисяч людей: вимушених переселенців, військових Тероборони, працівників поліції та СБУ. І не полишають допомогу нині, постійно передаючи їжу та смаколики Героям у найгарячіші точки фронту.

Аби віддячити вінницьким волонтерам-рестораторам та окреслити найефективніші на найближчий час спільні дії, Сергій Кудлаєнко зібрав усіх разом за затишною благодійною вечерею у ресторані «Mont Blanc».

— Я добре пам’ятаю, як у найперші дні повномасштабного наступу телефон не змовкав: всі одразу стали до справи і допомагали один одному, хто чим міг. Домовлялися за продукти, шукали буси й підвозили, проїжджаючи численні тоді блокпости. А потім самі все розвантажували і з ранку до пізнього вечора готували, аби зігріти теплою, смачною їжею всіх, хто став до оборони міста і країни, та шукав прихистку у Вінниці, — ділиться Сергій Кудлаєнко. — Знаючи, скільки праці  доклав кожний ресторатор та команди закладів, я мріяв зробити такий вечір подяки, щоб вони теж відчули, наскільки цінна їхня щира допомога і самовіддана праця. У силу своєї професії ресторатори завжди догоджають гостям, тож на ці кілька годин перепочинку хотілось їм подарувати можливість також відчути себе гостями. Зараз у нас усіх попереду ще багато роботи для спільної Перемоги. І я впевнений, що тільки разом та об’єднані, ми — вінничани та всі українці — зможемо подолати усі негаразди і труднощі, які сьогодні стоять перед державою, областю й нашим містом.

«Ці місяці — сотні зворушливих історій!»

Те, як готували рекордні обіди й вечері, віддавали всі запаси, що мали у своїх закладах, як кожний працівник виносив всі харчі, що тільки були вдома, і скільки незабутніх історій почули від вдячних захисників і вимушених переселенців — із теплотою згадує кожний ресторатор.

— Такий час, що не можна залишатись осторонь! — переконаний співзасновник «Львівської цукерні» і декількох вінницьких «Celentano» Олександр Іщенко. — Я сам — колишній військовий, полковник, тож ми з колегами-військовими також одразу зорганізувалися й ініціювали створення добровольчого формування № 1 Вінницької територіальної громади «Ветеран». Після проходження підготовки й тренувань у нас вже понад 300 бійців поповнили регулярні війська ЗСУ. Всі налаштовані на Перемогу — не інакше!

Про зворушливу до сліз підтримку від небайдужих вінничан розповідає керівниця їдальні Вінницького національного медичного університету:

— До сьогоднішнього дня у нашому гуртожитку безкоштовно живуть вимушені переселенці, яким ми раді допомагати у цей важкий час. Я щиро дякую нашому ректору, який дуже багато зробив для них, Сергію Кудлаєнко і всім простим людям, які, дізнавшись, що ми прихистили й годуємо внутрішньо переміщених осіб, приїжджали й привозили їжу й добротні теплі речі — щоразу сльози на очах, коли бачиш таку щиру допомогу… Низький уклін всім за цю велику справу! Будемо разом далі йти до Перемоги!

Подяка від воїнів і визнання американців

Зараз, коли вінницькі ресторатори поновили роботу своїх закладів, підтримуючи стабільність економіки України, все одно продовжують передавати кілограми їжі й смаколиків для воїнів. Разом з усім необхідним на передову все особисто доставляє своєю автівкою відома волонтерка Наталія Жданова.

— Бачили би ви очі наших Героїв, коли ми нещодавно привезли їм суші на 80 чоловік! — від імені усіх захисників, які міцно тримають кордони України, подякувала вінницьким рестораторам Наталія Жданова. — Наші воїни — неймовірні, дуже сильні, вмотивовані і при цьому надзвичайно скромні. Найкращі у світі Герої! І хоч вони часто говорять, що їм нічого не потрібно, завжди радіють всьому, що їм передають. Їм насправді дуже важливо відчувати підтримку і вони щиро дякують за кожний прояв турботи.

Своїми враженнями від виняткової згуртованості всього українського народу та вінничан зокрема на зустрічі з рестораторами поділилися стратегічні партнери — американська делегація на чолі з президентом фундації «Карпати» Шандором Кьолешом, які з візитом саме перебували у Вінниці.

— Ми приїхали у Вінницю не лише для того, щоб засвідчити свою підтримку Україні, а й для того, щоб подивитися на реальні справи й оцінити, чим можемо допомогти вам, — каже Шандор Кьолеш. — Під час сьогоднішніх зустрічей із вінничанами та різними неурядовими й громадськими організаціями, ми вкотре побачили, що Україна і українці — надзвичайно сильні! Я вже 20 років співпрацюю та приїжджаю в Україну і можу сказати, що сьогодні Україна відкрила новий розділ у своїй історії. Ми вражені всіма українцями! А для рестораторів окремо відзначу: я багато подорожував світом, тож можу порівняти. Скажу щиро та чесно: українська кухня справді
найкраща!

Запрошення у найбільший кулінарний центр Східної Європи

— У мене є мрія: тоді, коли наша країна переможе у цій війні, щоб ми, знову об’єднавшись, накрили великий стіл у центрі міста, запросили всіх і разом раділи нашій Перемозі, — поділилась очільниця «Вінницької асоціації гостинності «ХлібСіль» Інна Кривешко. — Я безмежно дякую всім нашим рестораторам і невпинно повторюю: ви — круті і найкращі! Та гостинність, щирість, турбота й любов, які ви вкладали і вкладаєте у кожний кулінарний виріб, назавжди залишаться у серцях наших захисників та гостей Вінниці.

У знак подяки та для натхнення на нові звершення Сергій Кудлаєнко і перший заступник голови правління МХП Юрій Мельник вручили вінницьким рестораторам запрошення до унікального Кулінарного центру МХП.

У інноваційному просторі, що не має аналогів у Східній Європі та пропонує передові можливості для розробки нових продуктів, тестування інгредієнтів і сенсорного аналізу, 20 жовтня вінницькі ресторатори зможуть відвідати майстер-класи професійних шеф-кухарів, а потім втілити нові креативні ідеї у своїх закладах.

«Допомогу не зупиняємо!»

— Я щиро вдячний вірним партнерам вінницької громади — компанії МХП — за постійну підтримку. Розпочавши плідну співпрацю, із початку повномасштабної війни ми щотижня передавали у заклади громадського харчування та у лікарні міста по 4 тонни замороженого м’яса птиці найвищого ґатунку, — говорить Сергій Кудлаєнко. — Сьогодні продовжуємо забезпечувати якісною продукцією всі лікарні, де є наші поранені воїни.

— Благодійна гуманітарна допомога, яку за ці місяці надала компанія МХП, вже наближається до 1 мільярда гривень, — зазначає перший заступник голови правління МХП Юрій Мельник. — Ми працює для усіх категорій споживачів, яким сьогодні потрібна допомога. Підтримуємо і захисників, які на передовій, і внутрішньо переміщених осіб, і жителів щойно звільнених від окупації міст та сіл, і український бізнес — працюємо скрізь у різних регіонах України і, звісно, у Вінниці та Вінницькій області.

Розпочали збір для бригади Валерія Сиверчука

Оскільки важливою складовою вечора волонтерів-рестораторів була саме благодійність, усі разом розпочали збір коштів для підтримки колеги-Героя — відомого вінницького ресторатора Валерія Сиверчука, який, як і у 2014 році, нині боронить незалежність України.

— Зараз я очолюю медичну службу 4-тої танкової бригади, що була набрана з добровольців та резервістів, і вже пройшла славетний шлях — дуже гарно відзначилась у Харківсько-Ізюмській операції. А зараз ми готуємося далі гнати ворога з нашої території, — відзначив у відеозверненні Валерій Сиверчук. — Можливо, нам не вистачить сил зробити все це до Нового року, тож відповідно — ми потребуємо деяких речей, які просто необхідні в холодний, зимовий період року.

Нам потрібний дизельний генератор будь-якої потужності, Starlink для екіпажа медичної служби, яка працює саме на передовій, та нові колеса на зимовий період для 12 евакуаційних екіпажів. Звісно, я далекий від ідей, що все це може зробити один волонтер чи група волонтерів, але виберіть із цього якусь свою ціль, і якщо у вас є така можливість, допоможіть 4-тій бригаді. А ми будемо гнати ворога до самого кордону Луганської і Донецької області. Разом переможемо! Все буде Україна!

Всі бажаючі долучитися до збору можуть переказувати кошти за цим посиланням
Номер картки 5375 4112 0097 1526.

keyboard_arrow_up