Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця»

Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця»
  • У складі десерту є гречане борошно, волоські горіхи, рожевий шоколад і один з головних гастрономічних символів Вінниці — вишня. Вона присутня там у кількох варіаціях: перетертих сублімованих, а також в’ялених фруктів, що надають торту легкої нотки пікантності, та фірмового вишневого мармеладу. Більше про торт та історію його створення, читайте нижче.

Кілька років тому у Вінниці планували провести конкурс серед кондитерських на створення десерту-візитівки міста. Через воєнну агресію реалізувати цю ідею не вдалося. Але ініціативу розробити фірмовий торт для Вінниці підхопила місцева кондитерська — «Солодка мрія». Упродовж майже пів року фахівці розробляли рецептуру солодкої візитівки для міста — торта «Вінниця» — стриманого на вигляд та унікального всередині, — пишуть на сайті Visit Vinnytsia.

«Нам хотілося зробити щось унікальне (чого немає принаймні в Україні), з локальними продуктами від вінницьких виробників і з додаванням вишні, бо це гастрономічний символ міста. Вона смакує в безлічі цікавих локальних страв і є у місцевих назвах: річка Вишня, мікрорайон Вишенька, садиба Пирогова Вишня. І ми також використовуємо вишню в багатьох видах нашої продукції», — розповіла майстриня цеху Марина Долюк, яка працювала над рецептом торта.

В основі торта «Вінниця» — білкові коржі з додаванням гречаного борошна, подрібненого волоського горіха і в’яленої вишні. Крем, яким вони перешаровані, — це ганаш на основі рожевого шоколаду «Рубі» з додаванням сублімованої вишні. Також торт має прошарок вишневого мармеладу. А зверху все оздоблене ганашем на основі чорного шоколаду і кандурину.

Відео дня

Гарантійний термін придатності торта «Вінниця» — три доби. Це зручно, якщо вінничани їдуть в інше місто, та солодким сувеніром для туристів, які можуть не боятися везти його на далекі відстані. Цікаво, що готується торт «Вінниця» також три доби. Марина Долюк каже, що цей час потрібен інгредієнтам, щоб настоятись і добре поєднались. Наприклад, лише стабілізація ганашів триває 24 години.

«Створення цього торта було дуже відповідальною місією. Ми багато працювали над тим, яким він повинен бути, які використати інгредієнти (щоб вони гармонійно поєднались і водночас виділили торт серед усіх інших). Тож увесь процес зайняв пів року. Цей торт проходив безліч ретельних перевірок. Ми постійно змінювали його, вдосконалювали, і фінальний варіант дегустаційна комісія затвердила одноголосно. Зараз ми у процесі патентування рецепта, адже торт «Вінниця» — наш власний виріб, який є унікальним і надто важливим для нашої команди», — каже менеджерка з продажу Наталія Андрійчук. 

Ще одна особливість торта «Вінниця» — поєднання кількох різних текстур і структур смаків. Упродовж терміну зберігання його смакові якості змінюються — в першу добу він сухіший, наступної і далі просочується, тож смак розкривається уже по-іншому.

Купити десерт можна вже з цього тижня у мережі магазинів-кав’ярень «Солодка мрія». Також іменний вінницький десерт буде доступним для замовлення онлайн.
 

Читайте також:

Колись він був дерев’яним і платним. Історія центрального вінницького мосту

В садибі Михайла Коцюбинського у Вінниці висадили агави

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (28)
  • Людмила

    Я ж писала.Золото - дорогущий.це просто жах ціна

    Микита reply Людмила

    А там компоненти навіть окремо - дуже дорогі, ще й зверху націнка, тому така ціна і виходить
  • Валентина

    нічого собі.
  • Sergey

    якби це він зверху був покритий гашишом...

    Аntonina reply Sergey

    Ганаш - це ароматний крем з шоколаду, свіжих вершків і вершкового масла, що використовується як начинка для цукерок і тістечок і для прикраси десертів.

    Гашиш - це загальна назва цілого ряду наркотичних продуктів з конопель, що являють собою смолку канабіса, що виготовляється шляхом пресування порошку, одержуваного в результаті висушування і подрібнення або просіювання сушеного листя і липких маслянистих шарів з квітучих верхівок рослини.

    Це, щоб розуміти різницю

    Sergey reply Аntonina

    я різницю розумію) так би Вінниця стала другим Амстердамом)

    Аntonina reply Sergey

    Не зовсім погоджуюсь з Вами, тому як в Амстердамі це цивільно і є певні правила, багато так званих coffee -shop, де можна придбати не гашиш, а коноплю з ТГК (тетрагідроканнабінол). Але обдовбаних я там не бачила

    Валентина reply Sergey

    то це була б ціна за 💯 гр)))
  • Lidiya Tsimbalyuk

    За мармеладом всередині? І на вигляд теж не дуже...але діло смаку звичайно

keyboard_arrow_up