Нардепи хочуть внести закон для одностатевих пар. Церква проти, а Ви? (ОПИТУВАННЯ)

Нардепи хочуть внести закон для одностатевих пар. Церква проти, а Ви? (ОПИТУВАННЯ)
  • Законопроєкт №9103 викликав велике обурення серед релігійних громад, оскільки він прирівнює реєстроване партнерство до шлюбу, називаючи його «сімейним союзом», а це змінить чинні норми Сімейного кодексу України.
  • Священнослужителі закликають зняти з розгляду та відхилити законопроєкт щодо інституту реєстрованих партнерств. 

28 березня 2023 р. в Синодальній залі Митрополичого дому – Резиденції Предстоятеля Православної Церкви при Михайлівському Золотоверхому кафедральному соборі, відбулося чергове засідання Священного Синоду Української Православної Церкви (Православної Церкви України). У засіданні взяли участь дев’ять членів Священного Синоду, серед яких був й митрополит Вінницький і Брацлавський Роман.  Про це повідомляє ПЦУ.

Священнослужителі Православної Церкви України виступили проти створення інституту «реєстрованого партнерства», що передбачає поданий до парламенту законопроєкт № 9103.

Відео дня

Відповідний документ передбачає реєстрацію «одностатевих партнерств». В рамках документу, у разі його ухвалення, планують запровадити інститут реєстрованого цивільного партнерства лише для одностатевих пар. 

Священнослужителі закликають зняти з розгляду та відхилити законопроєкт №9103 щодо інституту реєстрованих партнерств. 

«Священний Синод прийняв Заяву, в якій підкреслив неприйнятність законопроекту № 9103 про інститут "реєстрованого партнерства" як такого, що суперечить природному Богом встановленому закону, порушує норми Конституції України щодо визначення шлюбу як союзу одного чоловіка і однієї жінки, несе загрозу для суспільної моралі, зокрема для морального і психологічного здоров’я дітей та їхнього права на виховання в сім’ї, створеній на підставі шлюбу чоловіка і жінки, та погіршуватиме демографічну ситуацію в Україні», — сказано в повідомленні. 

Синод доручив Блаженнійшому Митрополиту Київському і всієї України Епіфанію надіслати відповідні листи до Верховної Ради України, Президента України та Кабінету міністрів України.

«Можемо прогнозувати, що в разі ухвалення вищевказаного законопроєкту наступним кроком лобістів «одностатевих шлюбів» стане ініціювання можливості всиновлення дітей одностатевими членами «реєстрованих партнерств», з усіма вкрай негативними наслідками для формування особистості таких дітей та позбавленням їх природного права на виховання у повноцінній сім’ї — маючи і батька, і матір», — йдеться у заяві ПЦУ.

Законопроєкт про реєстроване партнерство

До Верховної ради України подали законопроєкт про різностатеві та одностатеві реєстровані партнерства.

Відповідно до законопроєкту, цивільним (реєстрованим) партнерством можуть скористатися як військові, так і цивільні, одностатеві чи різностатеві пари.

Законопроєкт також може допомогти одностатевим парам визначити взаємні права та обов'язки; питання володіння майном, спадку, соціального захисту, прав у разі смерті, зникнення партнера чи партнерки.

Опитування

А чи підтримуєте Ви закон про партнерства для одностатевих пар?

 

Читайте також:

Одружилися — розлучилися: коли на Вінниччині найчастіше створювалися сім'ї та коли розпадалися

Вінницькі знаменитості розповідають про першу закоханість і справжнє кохання

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (13)
  • Inna Cheri

    Я за закон. Він на часі.
  • Читач68

    в мене  були  дви  знайоми  бисексуалки  обидви мами.выростили дитей.и я  лычно нияких  видхилень не  6ачив в них .навпаки  ам6ициозни.одна при чоловикови  православному  и  традицийнноому  гетерасту  якихй кстати  бухав и вирив в путина. сама створила свий  бизнес и  ще того  6ухла туда внедрила. а  пидораси  ти яки вид  алкашив  понарожали  дебилив ,майбутних польских рабив  повтикали пид  видом  биженцив  до  германий сидят  зараз  и звидти  вякають.в мене куча  пиздоти втикло  туда  знайомои що винницю  6омбили .? не.не  бомб.вертайся гнида  и  будуй свою  могутню  украину .тильки могутня вона  вваших   слюнявых  фантазииях.цини ростуть зарпл..навпаки вниз  олигархи експлуатують купюють дороги машин.квартири. 2 нед.назад в  господини купив  порощок за 180 грн. .вин в италии стоить 3 евро тут  300 грн.так  що пидорасы  ви вам в  иропе на чужому пайку  смачнише.бо вот ви таки.сами ничого не можете створити  кроме  тупых дешевых  скверикив.вместо  заводив.чого ви  вид  циеи влади не вимагаете 3аводив  .ви ж  их  вибирали  скильки ще  ви  десятелить  будуте  польшу штурмувати?пишу  бо  задрали вы  гниди..и яке ваше  дило  хто с кем.краще вы  би думали  вид кого родити щоб потим  по польшам не батрачити  прокормлювати вашого безграмотного.спиногриза.
  • Юлія Ковалюк

    Категорично проти!!!!😡
  • Елена Леночка

    Не дивно, що нардепи . А  людей чого до них рівняти, не всі ж  пі…си.

keyboard_arrow_up