Напередодні свят нагадуємо про штрафи за використання та реалізацію феєрверків, салютів і петард

Напередодні свят нагадуємо про штрафи за використання та реалізацію феєрверків, салютів і петард
  • В Україні існує важлива заборона під час війни.
  • Мова йде про використання та реалізацію феєрверків, салютів та петард.
  • Важливо знати, як це може зашкодити здоров'ю та який штраф за це передбачається.

 Згідно закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо використання та обігу піротехнічних виробів» від 6 листопада 2023 року забороняється використання, реалізація феєрверків, салютів та петард.

Фахівці кажуть, що така заборона є актуальною та важливою для українського суспільства у період військового стану, оскільки звукові та світлові ефекти використання піротехніки завдають шкоду психологічному здоров’ю населення.

Також такий закон є частиною виконання угоди про асоціацію з ЄС щодо охорони навколишнього природного середовища, впроваджує необхідну Україні Директиву європейського парламенту про регламентування піротехніки, захищає безпеку та здоров’я людей і тварин.

Відео дня

Усі факти порушення будуть фіксуватись поліцією, а правопорушники будуть притягуватись до відповідальності згідно з чинним законодавством України.

Який можна отримати штраф

За порушення порядку господарської діяльності стаття 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачає штраф від 17 000 до 34 000 гривень.

За зберігання, перевезення, торгівлю та використання піротехнічних засобів статтею 195-6 КУпАП передбачається штраф від 1 020 до 1 700 гривень.

За порушення вимог щодо захисту населення від шкідливого шуму чи правил тиші в населених пунктах можна отримати штраф від 85 до 255 гривень.

 

Читайте також:

Вінницькі екологи розпочали операцію «Новорічна ялинка», аби зберегти хвойні насадження

Безкоштовні екскурсії для військових та їх сімей продовжать у 2024 році

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Next

    Дуже хотілось би побачити скільки буде виписано протоколів за ці порушення протягом майбутніх свят, особливо так званою муніципальною вартою,  але впевнений - ЖОДНОГО!

keyboard_arrow_up