Вінницькі екологи розпочали операцію «Новорічна ялинка», аби зберегти хвойні насадження

Вінницькі екологи розпочали операцію «Новорічна ялинка», аби зберегти хвойні насадження
  • Інспектори Державної екологічної інспекції у Вінницькій області нагадують про обов'язкове маркування дерев на продаж, а також про штрафи, які чекають на порушників.

Як повідомляють на сайті Держекоінспекції у Вінницькій області, заготівля новорічних дерев лісівниками не завдає шкоди довкіллю. Вони вирощують і заготовляють хвойні здебільшого на землях, непридатних для ведення лісового господарства.

— Новорічні ялинки та сосни, які реалізовуються вроздріб та гуртом, обов’язково мають бути марковані пластиковою биркою зі штрих-кодом та спеціальним засобом кріплення бирки до стовбура або самоклейними стрічками зі штрих-кодом. За відсутності такої — буде штраф, — йдеться у дописі.

За незаконну реалізацію хвойних дерев частиною першою статті 88-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачається штраф від 510 гривень до 1700 гривень з конфіскацією об’єктів рослинного світу чи без такої.

Відео дня

За незаконну вирубку і пошкодження дерев або чагарників, а також за їх зберігання чи перевезення згідно частини першої статті 65 Кодексу України про адмінпорушення фізичним особам доведеться заплатити від 510 гривень до 1020 гривень, а юридичним — від 2550 гривень до 5100 гривень.

Також за незаконне вирубування дерев з діаметром стовбура біля шийки кореня до 10 см передбачається штраф у розмірі 758,94 гривень, з діаметром стовбура 11-14 см — 1336,86 гривень.

 

Читайте також:

У Вінниці діятиме вісім ялинкових базарів. Адреси та дати продажу хвойних

Чарівники можуть носити поліцейську форму: щемлива історія напередодні Святого Миколая

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up