На Вінниччині висаджують 1000 саджанців волоських горіхів

На Вінниччині висаджують 1000 саджанців волоських горіхів
  • На базі науково-просвітницького центру «АгроКемпа» розпочалася висадка 1000 саджанців волоських горіхів. Це важливий крок у розвитку модульних ферм та глибокої переробки сільськогосподарської продукції в регіоні.

«Висадка горіхових дерев — це не лише про вирощування плодів, а й про створення нових можливостей для нашого аграрного сектору, — зазначив Андрій Очеретний. — Завдяки цій ініціативі ми зможемо не лише задовольнити потреби внутрішнього ринку, а й вийти на експорт з готовими харчовими продуктами».

Він також підкреслив важливість співпраці з індустріальним парком Volia Agri-Food Park, де буде зосереджена глибока переробка вирощеної продукції.

Відео дня

«Це партнерство дозволить нам максимально використовувати потенціал волоських горіхів та створити нові робочі місця, — додав Очеретний.

Варто зазначити, що створення науково-просвітницького центру «АгроКемпа» стало можливим завдяки підписанню меморандуму про співпрацю між Вінницькою міською радою та Інститутом кормів у 2023 році. Цей центр має стати невід'ємною частиною розвитку аграріїв регіону, надаючи їм доступ до нових ідей, підвищуючи кваліфікацію та навчаючи малих фермерів.

«Формування нових напрямків діяльності в сільському господарстві — це результат об'єднання зусиль місцевої та обласної влади, науковців, бізнесу та благодійників, — підкреслив Очеретний. — Разом ми будуємо сильну економіку задля нашої Перемоги».

Довідка

Створення науково-просвітницького центру «Агро кемпа» розпочалося у 2023 році. Даний центр об’єднуватиме понад 15 модульних міні ферм з вирощування сільськогосподарських тварин та птиці, рослин з закритому ґрунті,  а також міститиме елементи екскурсійно-туристичного напрямку.

 

Читайте також:

Золото Вінниччини. Показали вимерлі села та що зі спадком польських шляхтичів

Шукають 75-річного Миколу Пасічника з села Некрасове. ОНОВЛЕНО

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Анатолій Попов

    Закопати потрібно також можновладців,які приймають такі рішення.

    Іде війна, гинуть кожен день сотні молодих людей, а їм горіхи на часі.
  • Elena Khaborska

    Те що садять саджанці горіха,то дуже добре,але на мою думку, потрібно ставити охорону, обов'язково.
  • Олексій Кондратюк

    Напишіть ще скільки тисяч ще таких саджанців викорчовують через кілька років після посадки.
  • Roman O.

    test

keyboard_arrow_up