На Вінниччині відстрілюватимуть лисиць. Що призвело до такого рішення?

На Вінниччині відстрілюватимуть лисиць. Що призвело до такого рішення?
  • На Вінниччині фіксують рекордну захворюваність тварин на сказ. Основним небезпечним переносником сказу є червона лисиця. З недугою вирішили боротися, відстрілюючи тварин.

В області відбулось засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії. На ньому розглянули питання необхідності посилення заходів з профілактики захворювання тварин на сказ.

Сказ — це небезпечне інфекційне захворювання, яке передається через укуси та ослинення і у разі відсутності лікування у найкоротші терміни призводить до 100-відсоткової смерті.

Комісія винесла рішення «створити бригади щодо відстрілу лисиці червоної на території Вінниччини, за виключенням земель лісового фонду, та провести заходи по зменшенню чисельності лисиці до встановлених норм 0,5-1 гол. на 1000 га угідь».

Відстріл розпочнуть із жовтня.

Відео дня

— Добутих лисів направлятимуть до місцевих установ ветеринарної медицини для дослідження на сказ, — зазначають у повідомленні Центрально-Західного міжрегіонального управління ЛМГ.

Нагадаємо, що сказ небезпечний і для тварин, і для людей. Про небезпеку хвороби та його профілактику читайте за посиланням.

 

Читайте також:

Від початку року на Вінниччині підтверджено 74 випадки сказу. Будьте пильні

Чотири головні алергени літа: чого варто остерігатися найбільше

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • LENA WITKOWSKA

    А вакцинація, нє не чули?!
  • Увы и Ах

    Идиоты необразованные

keyboard_arrow_up